--> Очільником споживслужби на Волині може стати чоловік, якого звинувачували в махінаціях | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Очільником споживслужби на Волині може стати чоловік, якого звинувачували в махінаціях

2
2
Очільником споживслужби на Волині може стати чоловік, якого звинувачували в махінаціях
Чоловік, який хоче стати очільником Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, раніше порушив присягу держслужбовця і був звільнений з роботи.

Незважаючи на це, він пройшов конкурсний відбір і чекає погодження від голови ОДА та профільного Міністра, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини з посиланням на власні джерела.

Відповідно до результатів конкурсу, на посаду начальника Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області претендує Богдан Лозинський із загальною сумою балів 47,86. Другий кандидат – Олександр Козій набрав 44,86 бала.

Переможець конкурсу Богдан Лозинський – колишній очільник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби (колишнє Головне управління ветеринарної медицини в області). З попередньої посади у Держпродспоживслужбі його нібито звільнили за порушення присяги держслужбовця.

Як йдеться у листі, адресованому голові облдержадміністрації, Богдан Лозинський засвідчував ветеринарні документи для експорту за відсутності повноважень.

Це виявили під час реорганізації головного управління ветеринарної медицини в області. Зокрема, стало відомо, що після переведення Богдана Лозинського на посаду начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби, він продовжував підписувати документи як начальник Головного управління ветеринарної медицини в області (повноваження останньої розпорядженням КМУ № 260-р від 6 квітня 2016 передані до новостворених органів Держпродспоживслужби, а положення про органи ветмедицини втратили чинність).

Зокрема, з травня по серпень 2016 року близько 300 сертифікатів та додатків до них були видані за підписом Богдана Лозинського як очільника вже неіснуючого управління ветмедицини.

Ветеринарні документи, які посвідчував Богдан Лозинськиий, засвідчували якість та безпечність харчових продуктів, які експортувались в країни СНД (Білорусь, Казахстан, Вірменія, Грузія).

«Тому в разі виникнення зауваження зі сторони країни-імпортера держава Україна мала б пояснити відсутність державного контролю щодо переміщення через державний кордон підконтрольних товарів», - йдеться у листі.

Відомості про порушення були направлені до Управління захисту економіки Головного управління Національної поліції в області з проханням внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, в діях Богдана Лозинського вбачають підробку документів, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.

А тим часом триває процес погодження кандидатури Богдана Лозинського на посаду очільника ГУ Держпродспоживслужби в області. Для того, аби кандидат, який переміг на конкурсі, був призначений, його мають погодити голова ОДА та профільне Міністерство.

Також кандидатуру повинні обговорити під час засідання Громадської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З Лозинським все ясно, а хто такий Олександр Козій? Перший раз чую.
Відповісти
його шавка
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні