--> На житло для волинських АТОшників треба 96 мільйонів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На житло для волинських АТОшників треба 96 мільйонів

0
5
На житло для волинських АТОшників треба 96 мільйонів
На найближчу сесію Луцької міської ради буде винесено програму забезпечення житлом учасників АТО.

Про це йшлося на робочій нараді щодо обговорення проекту Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції,а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки, - повідомляє прес-служба міської ради.

Міський голова Микола Романюк розповів, що ініціатором розроблення програми є ГО “Волинська спілка ветеранів антитерористичної операції”. За його словами, було враховано усі пропозиції та думки і напрацьовано цілісний документ.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що документ розрахований на три роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, становить 96 млн грн. З цієї суми кошти міського бюджету становлять 24 млн грн (у 2017 році - 8 млн грн, 2018 — 8 млн грн, 2019 — 8 млн грн).

За його словами, інші 72 млн грн — це кошти з інших джерел, які не заборонені законодавством. Він зазначив, що представники міської влади планують звернутися до депутатів Волинської обласної ради, аби вони передбачили також кошти на реалізацію цієї програми, а також залучити представників будівельних організацій, підприємців тощо.

Тарас Яковлев розповів, що із загальної суми вартості квартири заплановано, що 25 % фінансуватиме міський бюджет, 25 % - кошти з інших джерел (кошти обласного бюджету, приватних підприємств, будівельних організацій тощо) і 50 % - кошти учасника програми.

Також він додав, що станом на 1 вересня 2016 року у виконавчому виконавчому комітеті міської ради на квартирному обліку перебуває 193 сімей учасників бойових дій, які приймають АТО, 16 військовослужбовців-учасників АТО, які мають статус ветерана війни – інваліда війни та 8 членів сімей загиблих військовослужбовців учасників АТО.

Загальна площа квартири для учасника програми не повинна перевищувати 50 м 2. Якщо громадянин відповідної категорії виявив бажання у придбанні житла більших розмірів, обсяг квадратних метрів, що перевищує 50 м 2 фінансується за власний рахунок учасника Програми з врахуванням повної ринкової вартості житла.

Тарас Яковлев при цьому наголосив, що нині середня вартість квартири площею 50 м 2 у Луцьку становить орієнтовно 510 тисяч гривень.

У зазначеній програмі беруть участь учасники бойових дій, інваліди війни,які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців тільки за умови перебування на квартирному обліку в місті Луцьку.

Тарас Яковлев зауважив, що ця програма може стати реальним варіантом придбання квартири учасникам антитерористичної операції. За його словами, сума співфінансування учасником програми теж значна, але все ж людина має можливість акумулювати кошти, взяти кредит тощо.

Перший заступник міського голови наголосив, що якщо все вдасться, то у рік можна забезпечувати 60 родин житлом. Він додав, що якщо не вдасться віднайти 25 % суми з інших джерел, то тоді суму буде дофінансовано із міського бюджету.

Зрештою, було прийнято внести проект на найближчу сесію міської ради, яка відбудеться 28 вересня.

Теги: житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні