--> Перестаньте нас «нагинати», – підприємці з луцького ринку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Перестаньте нас «нагинати», – підприємці з луцького ринку

4
-2
Перестаньте нас «нагинати», – підприємці з луцького ринку
Підприємці із Центрального ринку Луцька підозрюють, що міські депутати «в тиху» працюють над перенесенням ринку.

Робоча група із вивчення ситуації на луцьких ринках активізувала роботу, проте при цьому не спілкуються із підприємцями. Останні запідозрили, що обранці можуть працювати над ідеєю перенесення ринку.

Громадський активіст, підприємець Ігор Дильов в емоційному дописі у соціальній мережі запропонував перестати «нагинати» людей із ринку та обговорити реконструкцію ринку.

«Ситуація на Центральному ринку обговорюється давно, багатьма людьми (найчастіше абсолютно далекими від нього) і обов'язково в негативі. Єдиний вихід, який нав'язують переважна більшість коментаторів – прибрати цей «гадючник» до чортової матері, але не куди-небудь, а на ГПЗ, і якщо точніше, то на територію ТЦ «Новий ринок».

Ніяких інших варіантів не розглядається в принципі. Та й навіщо? Адже там «базарники»! Чого з ними возитися? Гнати поганою мітлою! У нас європейське місто, знову ж таки, туризм розвивати необхідно, історичний заповідник як ні як, а тут таке неподобство твориться. Якщо коротко резюмувати ситуацію, мета проста: «нагнути» тисячу людей, які ведуть там свою підприємницьку діяльність, і звільнити місце для... придумайте самі.

Розчулює позиція депутатського корпусу: вони створили цілу комісію для вивчення ситуації на ринках міста. Про те, що обговорює, що вирішує комісія – ніхто на ринках ні сном, ні духом, адже представників цих самих ринків туди не запрошують; але процес йде, адже завдання непросте. Здається, необхідно «нагинання» людей піднести як велике благо для них же, нерозумних. Насмілюся припустити, що у висновку комісії по Центральному ринку формулювання «гнати поганою мітлою» і «прибрати цей гадючник» придбають дещо інший вигляд, але суті своєї не змінять.

До чого це я все. Ну по-перше, на ринку торгують люди, громадяни, підприємці. Вони різні: освічені і не дуже, виховані і хами, активні і пофігісти, а головне – це жителі нашого міста і, як мінімум, заслуговують на повагу з боку інших співгромадян, а вирішувати замість них взагалі не коректно.

По-друге, пропоную знайти такого фахівця, який міг би створити (візуалізувати) план реконструкції заданої території, при якому і підприємці зберегли б робоче місце, і замок став відкритим, доступним для городян і туристів: з місцями для парковок, бруківкою і ліхтарями, в загальному, щоб зручно для всіх і красиво. Потім порахувати вартість і запропонувати всім учасникам вкласти кошти. Може, тоді і «нагинати» нікого не доведеться, а якось разом і спільно. Думаю, що компромісних рішень, якщо їх пошукати, знайдеться ще з десяток. Можливо, моя пропозиція схожа на фантазії безнадійного романтика, але я впевнений в одному: принижувати гідність людей, які стали заручниками гри політиків і грошових мішків – не найкращий спосіб комунікації з ними.

І останнє, ініціюю широке обговорення розумного виходу з ситуації з усіма зацікавленими особами. Без революційної риторики, навішування ярликів і обвинувачень. Формат обговорення – будь-який, головне, зібрати всі думки і обговорити всі варіанти, навіть найфантастичніші».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Місцеве обговорення давай ініціюємо, хай все місто вирішує та голосує за долю цієї локації. Бо дві сторони однаково суб'єктивні. З однієї сторони дійсно ніби не справедливо вказувати "тисячі людей", куди їм переносити своє місце праці але і "тисячі людей" нема чого диктувати свої умови цілому місту, посилаючись на "ми втратимо роботу, ледь виживаємо і т.д.". Схожа ситуація була у Варшаві, коли будували новий стадіон для ЄВРО. Там підприємці робили пікети, бо стояв також ринок. Але поляки вирішили, що для міста краще новий стадіон, ніж ринок. Особисто я вважаю, що все старе місто має стати культурно-туристичною зоною, з готелями, парком, ресторанами і можливо ринком сувенірки, а не тим, що зараз є. Але як і писав вище: по-перше вирішувати має більшість, в ідеалі це місцевий референдум; по-друге все має бути чесно та прозоро, мають бути публічні обговорення, дебати щодо проектів, а земля має бути виставлена на аукціон, а не кулуарно розділена депутатами та мером...
Відповісти
Дуже гарна ідея стосовно плану реконструкції ринку який би вписався в культурно- туристичну зону. З людьми треба рахуватися і це правда. Хай це все буде хоч раз чесно і прозоро. А ресторанів в місті мабуть найбільше на душу населення як по Україні.
Відповісти
Я також з Вами згідна
Відповісти
Просто перенести це все і крапка.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні