Луцьких школярів лякатимуть наркотиками

0
4
Луцьких школярів лякатимуть наркотиками
У Луцьку стартує соціальна програма, в рамках якої старшокласникам луцьких шкіл будуть розповідати про загрози від вживання наркотиків.

Спілкування з школярами планують проводити в інтерактивному форматі ток-шоу, аби не просто відчитати «для галочки» лекцію, а справді зацікавити і спровокувати дискусію. Про це розповіли у середу, 14 вересня, під час презентації соціальної програми Андрія Покровського «Ми#SVIDOMI».


«Ми будемо розпочинати із запитання: сильна вольова людина може з легкістю впоратися з будь-якою залежністю? Може прозвучати відповідь: «так». Але – не завжди навіть найсильніша і найбільш вольова може впоратися. Бо є соціальна залежність, коли діти потрапляють у відповідне середовище. Є психологічна залежність, коли люди вже не вміють по-іншому виражати або змінювати свій стан. А далі – фізична, коли наркотик стає складовою обміну речовин», – поділився баченням один із активістів програми, розробник методичних матеріалів, кандидат педагогічних наук Валерій Петрович.

«Лише 2-3% наркоманів виліковуються. Якби ви знали, які речі використовують наркоторговці для того, щоб загнати молоду людину в свої тенета! Це – багатомільярдний бізнес. А зараз наші недруги постачають в Україну нові дешеві синтетичні наркотики, щоб розкласти нашу державу зсередини», – зауважив науковець.

У підлітковому віці часто роблять неоднозначні вчинки, кажуть організатори, але не завжди знають, що ці вчинки – не просто приносять шкоду, а й можуть спровокувати кримінальну відповідальність. Тому роз’яснювальна робота є важливою.

Цільовою аудиторією для проекту обрали десятикласників. Як пояснили ініціатори, ці школярі не є перенавантаженими навчанням, але вже – у свідомому віці і могли зіштовхуватися з проблемою наркотиків. Проте захід можуть відвідувати не лише десятикласники, а й учні інших класів, вчителі, батьки.

22 вересня відбудеться перших захід для учнів луцької школи №1. Через відсутність актової зали у навчальному закладі, школярів збиратимуть у Палаці культури. Кожного наступного тижня ток-шоу проводитимуть у наступній за нумерацією школі.

«Благоустрій на зупинках – це теж соціально відповідальний бізнес, але цей проект – особливий. Він будує філософію, психологію і менталітет молодої людини. Візуально це не дає результату, але від того формується здорова і розумна нація», – наголосив на важливості проекту присутній на презентації заступник луцького міського голови Андрій Киця.
Теги: наркотики
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні