Шухер на луцьких базарах: шукали неоформлених працівників

1
-2
Шухер на луцьких базарах: шукали неоформлених працівників
Перевірили найбільші ринки Луцька і виявили, що багато працівників працюють неофіційно.

Про це повідомила начальник відділу праці департаменту економічної політики Луцькради Інна Савчук 13 вересня під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, - інформує "Конкурент".

Робочу групу з питань легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати найманих працівників створили в травні цього року.

До складу увійшли представники управління держпраці, податкової інспекції, пенсійного фонду, центру зайнятості та виконавчих органів міської ради.

Начальник відділу розвитку підприємництва та реклами Віталій Мазур сказав, що коли розпочали перевіряти офіційне працевлаштування працівників на найбільших ринках міста, то "трохи наробили шороху на базарі".

"Ми провели обстеження на найбільших ринках міста і вже є певна інформація. Це спочатку ми перевіряємо ринки, а потім перевіримо сферу послуг, харчування та інше", – розповіла Інна Савчук.

Вона додала, що робоча група виходить на місце і у випадку, якщо працівники працюють офіційно і є всі документи, які підтверджують це, то питання зникає. Проте коли фіксують нелегально працевлаштованих, то їхнім працедавцям дають 10 днів для усунення порушення.

Інна Савчук нагадала підприємцям, що у разі виявлення неофіційно працевлаштованих передбачено штраф у розмірі 30-ти мінімальних зарплат.

Також вона зазначила, що ринки – це тільки початок роботи, далі перевірятимуть й інші суб'єкти господарювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні