Столяр несе «отсєбятіну», - Кіндер

1
15
Столяр несе «отсєбятіну», - Кіндер
У волинській «Батьківщині» заявляють, що тепер до фракції в обласній раді входять лише троє депутатів: Валентина Касарда, Людмила Кирда і Сергій Слабенко.

Про це йшлося на прес-конференції представників волинської "Батьківщини" у вівторок, 13 вересня.

"УСЕ ВИЗНАЧАЄ СТАТУТ, А НЕ СТОЛЯР" - КІНДЕР

Керівництво обласного осередку партії каже, що заява про виключення Касарди, Кирди і Слабенка із фракції, оголошена на останній позачерговій сесії Волиньради, була неправомірною.

Голова обласного осередку ВО «Батьківщина» Олег Кіндер зауважив, що наразі Василь Столяр видає себе за голову фракції політичної сили в обласній раді, хоча насправді не є ним.

«Статут визначає, що головою фракції може бути лише член партії. Наразі є рішення, що тимчасово обов’язки голови фракції виконує Валентина Касарда, а заяви, які робляться зі сторони Василя Столяра, це отсєбятіна. Це політичний фарс, нікчемна заява, подана суб’єктом, який на це не мав права. Адже відповідно до положення про фракцію, у квітні цього року Василю Столяру було відмовлено у затвердженні головою фракції», - наголосив Олег Кіндер.

Також він повідомив, що на цьому ж засіданні Політичної ради з партії було виключено Романа Карпюка. Відтак, керівництво обласного осередку прийняло рішення про відкликання Романа Карпюка з посади заступника голови обласної ради, а Василя Столяра – з посади голови фракції з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Також 12 вересня, «зважаючи на численні порушення окремими депутатами ВО «Батьківщина» у Волинській обласній раді «Положення про депутатську фракцію ВО «Батьківщина», вчинення ними дій, що наносять шкоду авторитету партії, Політична рада партії вирішила: визнати правонаступною депутатську фракцію у складі Людмили Кирди, Валентини Касарди та Сергія Слабенка.

Цим же рішенням Політична рада партії вирішила не вважати членами фракції в обласній раді депутатів, обраних від ВО «Батьківщина»: Анатолія Буська, Галину Йовик, Романа Карпюка, Валерія Курстака, Ігоря Леха, Аллу Лісову, Василя Столяра, Андрія Турака та Володимира Яренчука.

Окрім цього, Олег Кіндер на прес-конференції озвучив рішення Президії Політичної ради партії від 8 вересня про виключення з партії Ігоря Леха та Андрія Турака.

"НАС ЧЕКАЄ ШАЛЕНИЙ СПРОТИВ" - СЛАБЕНКО

"Батькіщинівець" Сергій Слабенко додав, що нині законним правонаступником фракції є Політична рада партії, яка й обрала членами нової фракції власне Сергія Слабенка, Людмилу Кирду та Валентину Касарду.

«Стосовно дев’яти людей, яких зараз виключено з фракції, з ними будуть проведені переговори. Ми знаємо, що у них є певний потенціал і вони можуть бути використані з користю для партії, але судячи з подій в обласній раді, нас чекає шалений спротив, «керівник» групи буде запевняти, що саме він представляє «Батьківщину», хоча це не так», - підкреслив депутат.

"ЦЕ СПРОБА РЕЙДЕРСЬКОГО ЗАХВАТУ" - КАСАРДА

Людмила Кирда також зауважила, що чимало депутатів наразі, на жаль, в обласній раді відстоюють власні інтереси, а тих, хто має інші позиції, роблять вигнанцями.

«У нас розділились погляди на багато питань, зокрема на створення КП «Волиньприродресурс» та надання йому надр у користування для видобутку бурштину. Ми не голосували за ці рішення, бо вони суперечать закону, але інші депутати це зробили», - зазначила депутат.

З її слів, частина депутатів обраних від «Батьківщини», порушила статут ще й в тому, що залишилась осторонь від виборчого процесу, а то й підтримала кандидатів від інших політичних сил.

«Те, що зараз відбувається – це спроба рейдерського захвату фракції з боку Столяра, бо він в раду заходив тільки для вирішення своїх бізнесових інтересів. Шкода, що частина депутатів, що пройшла від нашої політичної сили, повелась саме так. Я думаю, що тут був включений фінансовий ресурс, який вплинув на ці події», - додала Валентина Касарда.

Члени ВО «Батьківщина» сходяться на думці про те, що усі конфлікти, а також звинувачення Ковельського міського голови Олега Кіндера в антисемітизмі спрямовані на дискредитацію політичної сили, яка має високі рейтинги.

Втім, вони відзначають, що відповідь буде – через рік після початку роботи обласної ради цієї каденції, тобто вже у листопаді, керівництво партії зможе відкликати депутатів, які порушили статут.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чиї бізнес - інтереси відстоює крахобор Кіндер -комусь не зрозуміло? Бідна Юля, ще у неї руки не дійшли до усіх чмошників, але то ненадовго. Хай живе *Батьківщина* без Кіндера і його братії!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні