У Луцьку 9 вулиць можуть отримати нові назви

0
-2
У Луцьку 9 вулиць можуть отримати нові назви
У Луцьку можуть перейменувати 9 вулиць.

Про це повідомляє у "Фейсбуці" начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Петро Троневич.

"За результатами опрацювання нового "декомунізаційного" списку вулиць на останньому засіданні робочої групи замість комуністичних і російських назв були запропоновані нові цікаві назви",- йдеться в дописі.

Так, за словами краєзнавця, вулиці у Луцьку можуть назвати на честь авторів гімну України Михайла Вербицького і Павла Чубинського, а також культурних діячів Луцька і Волині - композитора Анатолія Пашкевича і художника Олександра Байдукова.

"Повернуться дві старі назви - Староброварна і Ліщинова та з'явиться вулиця Люблінська - в честь польського міста-побратима Луцька. Поряд із вулицею Валерії Новодворської може бути вулиця Бориса Нємцова.

А вулиця колишнього секретаря обкому і партизанського командира Федорова може отримати назву Святого Миколая, - додає Петро Троневич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні