Ковельську лікарню для залізничників перетворять на хоспіс

0
1
Ковельську лікарню для залізничників перетворять на хоспіс
Ковельську лікарню для залізничників реорганізують в хоспіс, аби покрити гостру потребу в допомозі невиліковно хворим людям.

Про це стало відомо 12 вересня під час робочої наради щодо подальшого функціонування закладу, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що в області існує гостра потреба в допомозі невиліковно хворим людям.

На переконання Ващенюка, на цей час в області лише 25 хоспісних ліжок, а має бути щонайменше 110. Тож буде доцільно створити хоспіс на базі «Вузлової лікарні станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця».

«Плануємо хоспіс у вісімдесят ліжок. Вписуємося у загальні видатки на нього – 10 мільйонів гривень», – додав Ігор Ващенюк.

Головний лікар залізничної лікарні Наталія Віслогузова повідомила, що нині проблему з працевлаштуванням працівників вузлової лікарні майже вирішили.

За словами медика, усього в колективі 223 людини. З них 106 людей згідні працювати в хоспісі, в екстрену медичну допомогу, яка теж функціонуватиме на базі лікарні, заберуть ще понад сімдесят медиків, чотирьох людей працевлаштують в інші заклади. До того ж, є декілька працівників пенсійного віку, які вже підуть на заслужений відпочинок. Лише дев'ятнадцятеро людей поки не визначилися, як їм бути далі.


До слова, пообіцяли й надалі надавати належне медичне обслуговування залізничникам. Зокрема, мер Ковеля Олег Кіндер запропонував створити поліклінічне відділення для проведення медоглядів і обслуговування залізничників. Тож частину людей зможуть працевлаштувати там.

До того ж, як пообіцяла Наталія Віслогузова, надаватимуть стаціонарну допомогу в районах, де проживають залізничники.

«Будуть підписані договори із страховими компаніями і всі пенсіонери-залізничники зможуть лікуватися у районних лікарнях», – запевнила вона.

За словами Віслогузової, медикам треба буде пройти курси, аби працювати лікарем екстреної медичної допомоги або лікарем в хоспісі. Для прикладу, треба буде освоїти основи паліативної допомоги.

Своєю чергою, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що в лікарні на цей час функціонує протезний цех і треба зробити все для його збереження. Адже в умовах війни його діяльність дуже актуальна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні