На Волині від лептоспірозу помер чоловік

0
-8
На Волині від лептоспірозу помер чоловік
Тяжка інфекційна недуга забрала життя волинянина.

Про це йшлося 12 вересня під час оперативної наради в облдержадміністрації, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Директор Волинського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Наталія Янко розповіла, що на Волині зростає захворюваність на інфекційні недуги. Так, цього року перехворіли 14 тисяч осіб, з яких 15% - діти до 7 років. Загалом рівень захворюваності на інфекційні хвороби на Волині зріс на 15 %.

Зокрема, чимало волинян страждають від спалахів шлунково-кишкових інфекцій. Через неякісну питну воду жителі кількох районів (переважно діти) хворіють на вірусний гепатит А. Окрім того, значно зросла захворюваність на лептоспіроз.

Так, за останні роки в області зафіксували приблизно 30 випадків цієї страшної недуги. Цього року вперше за 20 років захворювання на лептоспіроз закінчилося для волинянина, жителя Рожищенського району, летально. Померлий працював у Луцькому районі та займався відловом гризунів. Власне, ці тварини і переносять збудників хвороби.

Проте епідеміологи схвильовані тим, що нині небезпечну інфекцію переносять не тільки миші-полівки, але й «хатні» гризуни. До слова, попри рекомендацію Держсанепідсужби, у селищі, де від лептоспірозу помер чоловік, дератизацію так і не провели.

Довідково:

Лептоспіроз — гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні