--> Волинянка розповіла, як знайти лікувальний гриб-веселку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянка розповіла, як знайти лікувальний гриб-веселку

2
11
Волинянка розповіла, як знайти лікувальний гриб-веселку
Родина Савчуків із Старої Вижви є «професійними мисливцями» за грибом-веселкою, цілющі властивості якого визнані навіть офіційною медициною.

Попри різкий специфічний запах цих грибів, не кожен зможе їх легко знайти. Веселка живе лише три дні, і щоб спростити пошуки, Савчуки навіть розробили власну «домашню» карту, розповідає Інформаційне агентство «Волинські новини».


«Необізнаному дуже важко відшукати веселку, – говорить Алла Савчук, яка про цілющий гриб уперше почула від батьків ще у дитинстві, коли жила в Брунетівці. Власне, вони й навчили малу збирати ці гриби. – Росте гриб у чагарниках, ожиннику, який ми на Поліссі називаємо ведмедником, у ліщиновому або горобиновому лісі під листям, трапляється у сосновому: в хащах, у моху, біля боліт і навіть озер, як, скажімо, біля Поліського.

Коли сам гриб чути за запахом, то яйця, з яких він «вилуплюється», треба ретельно шукати, адже специфічний запах у них відсутній. Гриб зазвичай моститься на самоті, яйця – по-різному. Пам’ятаю, як у дитинстві батьки принесли яйця гриба додому, і мама їх висадила на обійсті».


Алла Савчук розповідає, що гриб-веселка є хорошим природним стимулятором імунної системи. А сучасна медицина офіційно встановила, що його вживання й справді стимулює вироблення перфоринів і лімфоцитів полісахариди, що дозволяє організму людини боротися з раковими клітинами, а ще в ньому містяться у великій кількості фітонциди (речовина, що пригнічує розвиток бактерій).

Веселка є чудовим антигістамінним засобом (зупиняє алергічні реакції), допомагає людині боротися з доброякісними пухлинами, тромбофлебітом, виразкою шлунка, атеросклерозом, захворюваннями лімфи, печінки, нирок, опорно-рухового апарату, варикозом, серцево-судинними недугами і навіть СНІДом. Використовують гриб і для лікування грипу, герпесу, гепатиту, папіломавірусу. Протипоказань до вживання веселки немає.

«З веселки можна зробити настоянку на спирту, – каже жінка. – А ще його та яйця можна вживати сирими. Я особисто лікувалася сирими яйцями гриба. Маю знайомих, які використовують веселку, щоб зменшити астматичні напади. Настоянка із гриба легко заліковує порізи. А нещодавно один чоловік розповів, що змащував побите обличчя грибом – де й поділися рани».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я супер модель
Відповісти
Перезвоните пожалуйста по номеру 8 (953)367-35-45 Антон.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні