У Луцьку триває фестиваль урбаністичного мистецтва «ПоліхромА»

2
4
У Луцьку триває фестиваль урбаністичного мистецтва «ПоліхромА»
Протягом трьох днів у культурно-розважальному центрі "Адреналін Сіті" 15 художників з різних міст України створюють на стінах будівель розписи, стріт-арт та представляють кілька виставок та інсталяцій.

Як розповіли організатори фестивалю, "ПоліхромА" започатковується як щорічний урбанфест і покликаний стати унікальним арт-простором , який об'єднає у собі різноманіття сучасного мистецтва, інформують у прес-службі "Адреналін Сіті".

Фестиваль організувала галерея сучасного мистецтва "Арт-кафедра" разом із митцями, що займаються стріт-артом.

"Ставимо собі дуже амбіційні цілі щодо створення музею сучасного мистецтва, промоцію наших митців, ведення наукової та дослідницької діяльності, тому обминути такий прояв творчості як стріт-арт ми не могли" – розповіла керуючий партнер галереї Леся Корсак.

Назва фестивалю символічна і має багато значень, твориться із частин "поліхром" – багатоколірність та "А" – Альфа, тобто початок всього, або натяк на першу літеру назви розважального центру «Адреналін».

В рамках фестивалю на території «Адреналін Сіті" художники розписують кілька об’ємних і менших стін.

На майданчику під відкритим небом свою просторову інсталяцію під назвою "Виявлені об'єкти" представив лучанин Сергій Торбінов.

Виставкова частина фестивалю розмістилась у новому експоцентрі "Адреналін". Свої композиції, переважно створені із побутових предметів, презентував луцький художник Руслан Чугай.

Також на фестивалі відкрили «Вуличну абетку». Це виставка полотен 56 вуличних художників зі всієї України. Усі роботи об’єднані темою літер, проте кожен з митців зобразив свою літеру в авторському стилі.

Окремо представлена збірна виставка стікерів "StanціяMіsto" та виставка 3D живопису.

Фестиваль «ПоліхромА» триватиме до 11 вересня.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре що це за місто де людей не має і в районі Ліпін.
Відповісти
Гроби треба виставити на Театральному майдані.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні