У Луцьку створили гігантський малюнок на стіні

0
2
У Луцьку створили гігантський малюнок на стіні
У Луцьку презентували витвір урбаністичного мистецтва під назвою «Нуль метрів над рівнем моря». Його площа - 370 квадратних метрів.

Його представили у суботу, 10 вересня, у рамках фестивалю «Поліхрома», який проходить на території культурно-розважального центру «Адреналін Сіті» з 9 до 11 вересня.

«Нуль метрів над рівнем моря» - найблільший митецький витвір, створений у рамках фестивалю.

Авторами малюнку стали художники Андрій Присяжнюк та Сергій Радкевич. Над ним працювали 6 днів, а назвали «Нуль метрів над рівнем моря».

«Тут так і написано «Нуль метрів над рівнем моря», шрифтом Брайля. Зрячий не зрозуміє, а сліпий не побачить», – цитує Андрія Присяжнюка Волинське Агентство Розслідувань.

Він каже, що хотіли зробити мурал "на контрасті". "Адреналін Сіті" – це простір, де дуже багато реклами, там неспокійно, адже це розважальний комплекс. У таких середовищах художники ще не працювали.

"Коли я робив попередні мурали, то враховував кольори навколишнього середовища, будинків, фасадів. Тут середовище не зобов’язувало, бо, як такого, тут середовища не те, що немає,просто це не – міський простір", каже Андрій Присяжнюк.

Для Сергія Радкевича та Андрія Присяжнюка стіна "Адреналін Сіті" стала викликом. Раніше художники працювали на доволі гладких поверхнях, без рельєфів. Цього разу стіна була в аварійному стані, там є рельєфи, стирчали проводи та кабелі. Навіть постало питання, чи варто починати роботу?

«Рельєф часто диктував умови. Можна побачити, що обличчя вписане в нішу. Це – бетонні плити, які посаджені трохи глибше», – каже Присяжнюк.

Нагадаємо, до Дня міста Сергій Радкевич намалював графіті, яке символізує дружбу Луцька з Любліном.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні