Офіційно відзначили День народження луцького «політеху»

0
2
Офіційно відзначили День народження луцького «політеху»
Офіційні промови, грамоти, нагороди та вітання високопосадовців.

У п’ятницю, 9 вересня, в обласному драмтеатрі відбулись урочистості, присвячені 50-літньому ювілею Луцького національного технічного університету.

Організатори свята вирішили не відходити від традиційного для подібних заходів сценарію, тож на початку дійства зазвучав гімн, після чого слово взяв ректор вишу Петро Савчук.

У вітальній промові він зауважив, що за півстоліття навчальний заклад зміг стати авторитетним науковим центром, який випустив у світ багатьох професійних інженерів, керівників і працівників різноманітних підприємств, науковців.

Також він похвалився цифрами, зокрема розповів, що ЛНТУ наразі має сім факультетів, 30 спеціальностей, три коледжі, близько шести тисяч студентів та 430 викладачів.

Окрім цього, Петро Савчук закликав усіх вшанувати хвилиною мовчання людей, які присвятили себе розвитку університету, та, на жаль, не дожили до святкового дня.

Вітали освітян і студентів також директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти та науки України Олег Шаров, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, заступник Луцького міського голови Андрій Киця, нардепи Ірина Констанкевич та Юрій Савчук, начальник обласного управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна та інші.

Не обійшлось без вручення відзнак, подяк і грамот кращим викладачам та працівникам вузу від державних установ різних рівнів.

Були на святі й виступи творчих колективів, зокрема камерного оркестру «Кантабіле» під керівництвом народного артиста України Товія Рівця.
Фото Павла БЕРЕЗЮКА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні