Через карантин волинську кукурудзу не експортуватимуть в Китай

0
3
Через карантин волинську кукурудзу не експортуватимуть в Китай
Волинську кукурудзу не повезуть до Китаю через шкідників.

При обстеженні посівів на виконання протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, сої, кукурудзи з України до Китаю, а також діагностики відібраних зразків у фітосанітарних лабораторіях, виявлені види шкідників, хвороб і нематод, що заборонені до ввезення в Китай, - повідомляє "Agronews".

Шкідників та збудників хвороб виявили в посівах кукурудзи у Волинській області (Рожищенський, Луцький район) на площі 505 га, а також в Тернопільській (в Кременецькому, Лановецькому та Борщівському районах) та у Хмельницькій області (у Віньковецькому, Волочиському, Хмельницькому, Красилівському, Городоцькому, Дунаєвецькому, Старосинявському районах).

За даними Держпродспоживслужби, на територіях, де виявлено збудники карантинних захворювань, відповідно до вимог вітчизняного фітосанітарного законодавства, запроваджується карантинний режим.

«Усі господарства, на полях яких виявлені шкідливі організми, були повідомленні про результати перевірок і експертиз. Їм було відмовлено в майбутньому експорті зерна з заражених площ (як таким, що не відповідають протоколам фітосанітарних та інспекційних вимог КНР щодо кукурудзи, ячменю і сої)», — інформує Держпродслужба.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні