Для водойм на Волині шукають орендарів

0
-10
Для водойм на Волині шукають орендарів
Сотні водних об’єктів в області не перебувають в оренді, тож для наповнення бюджетів, інформацію про інвестиційно привабливі водойми планують оприлюднити на веб-сайті облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації у понеділок, 5-го вересня, - повідомляє Інформаційне Агентство Волинські Новини.

Як повідомив начальник управління екології облдержадміністрації Дмитро Новохатський, райдержадміністрації були зобов’язані утворити комісії зі здійснення обліку водних об’єктів та сформувати перелік інвестиційно привабливих водних об’єктів для подальшої їх реалізації через земельні торги з аукціону.

З його слів, відповідно до обліку, в області налічується 1226 водних об’єктів з загальною площею водного дзеркала понад 20 тисяч гектарів.

За станом на 1 вересня 370 орендарів на території області орендують 635 водних об’єктів загальною площею майже 4 тисячі гектарів. З них 494 водних об’єкти розташовані за межами населених пунктів, 141 – у межах населених пунктів.

Без договорів оренди, або із закінченим терміном дії договору в користуванні перебуває 215 таких об’єктів, з яких 41 – у Луцькому, 35 – у Горохівському, 29 – у Локачинському, 24 – у Турійському, 22 - у Володимир-Волинському, 15 – в Іваничівському, 14 – у Маневицькому, 11 - у Ковельському районі.

Цю оновлену інформацію направили в державну екологічну інспекцію для опрацювання та включення у планові перевірки та реагування.

Орендна плата за водні об’єкти складається з плати за земельну ділянку водного фонду та безпосередньо за водний простір.

Відповідно до інформації департаменту фінансів, за 2015 рік за земельні ділянки водного фонду сплатили 1,5 мільйона гривень орендної плати. Цьогоріч прогнозують надходження у межах 1,8 мільйона гривень.

Наразі 590 водних об’єктів площею до 16 тисяч гектарів не перебувають в оренді і є потенційними для надання в користування на умовах оренди, що дасть можливість збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів. На території Маневицького району розташовані 109 таких об’єктів, Луцького – 91. Інформацію направили в управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА.

Інформацію про водні плеса, що не мають орендарів, планують оприлюднити у рамках інтерактивної карти водних об’єктів Волині, яку розмістять на веб-сайті ОДА. Представників бізнесу закликатимуть використовувати ці водойми відповідно до законодавства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні