Протести проти закриття шкіл на Волині - політичні кроки, - Гунчик

0
2
Протести проти закриття шкіл на Волині - політичні кроки, - Гунчик
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вважає протести проти закриття шкіл політичними кроками.

Про це він заявив 5 вересня під час оперативної наради, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Гунчик нагадав, що початок навчального року на Волині ознаменувався «політичними кроками» щодо малочисельних шкіл та індивідуального навчання.

До слова, противники закриття малокомплектних шкіл перекривали дорогу, аби заклади залишили працювати.

Голова ОДА нагадав, що, за законом, фінансування малочисельних шкіл можуть взяти на себе районні та сільські бюджети.

«Можливості місцевих бюджетів, якщо вони такі є, дозволяють фінансувати будь-які заклади, які вважаєте за потрібне. Ті дані, які мені надало казначейство і департамент фінансів, фіскальна служба, говорять про те, що у нас з вами за 8 місяців дуже непогані показники виконання місцевих бюджетів», - розповів очільник області і додав, що з 1 вересня фінансування шкіл, де менш ніж 25 учнів, не передбачено.

«Щоб не було такого, що, коли прийде час виплачувати зарплату вчителям цих шкіл, у держбюджеті помахають рукою», - зазначив він і закликав відходити від політики і реально оцінювати ситуацію в містах і районах.

«У школі 7 учнів, директор і вчителі цієї школи – це все представники однієї родини. Цікава статистика, правда? І ця родина горло перегризе, коли ми будемо говорити про закриття школи. Тому найкращий варіант – поміняти директора цієї школи і прислати з іншої родини», - обурювався Володимир Гунчик і додав, що здивований, що місцева влада не впливає на ці процеси.

«Давайте говорити не про сімейний бізнес, а про рівень освіти, рівень знань і матеріально-технічне забезпечення», - закликав він.

Так, в області було 149 малокомплектних шкіл. 111 педагогів під час реорганізації змінили роботу.

«Але дехто хоче на цих цифрах погратися і у ЗМІ була інформація, що ці 111 вчителів лишилися без роботи. У нас немає ні одного вчителя, якому б не запропонували роботу. Але якщо хтось не хоче, бо в нього сімейний бізнес – ну, то вибачте», - заявив голова ОДА.
Теги: школи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні