--> На Волині цьогоріч 9 людей отруїлося грибами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині цьогоріч 9 людей отруїлося грибами

0
-2
На Волині цьогоріч 9 людей отруїлося грибами
Протягом 2016 року медики у Волинській області зареєстрували 9 випадків отруєння грибами, з них чотири рази грибами труїлися діти. На щастя, смертельних випадків не зафіксували.

Найчастіше грибами труяться у Турійському, Горохівському, Ковельському районах, а також у Луцьку та Нововолинську, - інформують у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Серед тих, хто отруївся грибами у 2016-му – четверо дітей.
Загалом протягом останніх трьох років в області потерпіло від отруєнь грибами 20 осіб. Зареєстрований один смертельний випадок: від грибів померла мешканка Любешівського району 1936 року народження.

Найчастіше люди туряться пластинчатими отруйниими грибами, насамперед, блідою поганкою. Так гриби помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Медичні працівники зауважують, що серед потерпілих від вживання грибів є діти, були випадки навіть однорічного віку. Врятувати таких хворих виходить дуже рідко. Слід пам’ятати, що страви з грибів важкі для перетравлення. Їх взагалі не можна вживати дітям, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки чи хронічними захворюваннями інших внутрішніх органів.
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні