Єврейській громаді відмовляють у встановленні меморіалу в Ковелі

0
-3
Єврейській громаді відмовляють у встановленні меморіалу в Ковелі
Протягом п’яти років єврейська громада Волині намагається встановити на місці розстрілів євроеїв у Ковелі меморіал. Однак увесь час отримує відмови.

Про це у своєму блозі пише депутат Волинської облради, член фракції "Батьківщина" Андрій Турак.

"На засіданні бюро обласної партійної організації «ВО «Батьківщина», яке відбулося 12.08.2016 р. депутати обласної ради, члени фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Лех І.Б., Турак А.А, Бусько А.Ф, запитали голову обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Кіндера О.О. чи це правда, сказана в статті Едуарда Долинського – директора Українського еврейського комітету – «Цирк на місці кладовища». Стаття вийшла на сторінці Долинського у Фейсбуці", - зазначає волинський обранець.

Зокрема, у публікації зазначено, що Ковельський міський голова Олег Кіндер своїм розпорядженням дозволив приватному підприємству «Продюсерський центр «Гастролі в Україні» на період з 19 серпня по 4 вересня цього року проведення вистав цирку-шапіто «Рів'єра».

Натомість директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський стверджує, що на місці єврейського кладовища в Ковелі було знищено мінімум 2,5 тисячі людей. Саме там, де був цвинтар, і дозволили встановити цирк.

"На моє запитання, чому відмовляють єврейській громаді на місці розстрілу встановити меморіал, відповіді не було," - зауважує Андрій Турак.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні