Луцькі депутати просять припинити «зрівнялівку» газовими лічильниками

0
-4
Луцькі депутати просять припинити «зрівнялівку» газовими лічильниками
Луцька міська рада просить розробити державну програму для встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що для України важливого значення набуває удосконалення системи обліку природного газу.

Втім, зі слів обранця громади, у Луцьку переважно встановлюють загальнобудинкові, а не індивідуальні газові лічильники, що призводить до соціальної несправедливості, адже мешканці часто змушені платити за газ, використаний сусідами, які офіційно незареєстровані у власному помешканні.

Відтак, встановлення загальнобудинкового лічильника не забезпечує індивідуального обліку газу, економію при його використанні, оскільки сплата відбувається за колективним принципом.

Депутат закликав колег звернутись до голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Прем’єр-міністра України з проханням невідкладно розробити та впровадити державну програму встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу, а також передбачити та закласти в держбюджеті кошти на її реалізацію.

«На тлі складного економічного становища в країні та значного підвищення тарифів на комунальні послуги встановлення загальнобудинкових приладів обліку, тобто, по суті, впровадження «зрівнялівки», призвело до колективних відмов мешканців від встановлення таких вузлів та зростання соціальної напруги в місті», - йдеться у зверненні.

Присутні депутати підтримали проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні