Відео із водієм-хамом може заплямувати усю нашу роботу, – керівник луцьких патрульних

7
-3
Відео із водієм-хамом може заплямувати усю нашу роботу, – керівник луцьких патрульних
Ситуація, що сталася у Луцьку в вівторок 30 серпня під час розмови патрульного із водієм автомобіля «BMW», може заплямувати всю дев’ятимісячну роботу луцьких патрулів. Так прокоментував резонанс, якого набула історія серед користувачів інтернету, керівник управління патрульної поліції міста Олександр Вовченко.

«Дев’ять місяців ми працювали для того, щоб підняти рейтинг і довіру до правоохоронної системи. Те відео, яке вчора з’явилося в засобах масової інформації, може покласти велику тінь на всю цю роботу», – зазначив Олександр Вовченко.

Мова йде про відеозйомку епізоду спілкування патрульного із порушником правил дорожнього руху, під час якого водій відверто хамив, вживав нецензурну лайку і навіть накинувся із кулаками на відеооператора.



Попри те, що в мережі з’явилося чимало критичних коментарів, в яких засудили пасивну поведінку патрульного, Олександр Вовченко переконаний, що правоохоронець поводив себе професійно, а реакція користувачів соцмереж та коментаторів на новинних сайтах є несправедливою.

«Патрульний поліцейський діяв професійно: у нього не здали нерви, він не почав хапатися за зброю, коли це непотрібно, не почав застосовувати інші засоби впливу на людину. Багато коментарів в інтернеті стосовно того, чи правильно вчинив патрульний. Так, правильно. Патрульний поліцейський повинен неодноразово поспілкуватися з громадянином, і він це зробив», – зазначив Олександр Вовченко та додав, що інцидент тривав близько 25 хвилин, а в інтернет виклали ролик тривалістю до трьох хвилин, тому судити про ситуацію за цим відео – некоректно.

Крім того, зауважив, що затриманий негативно відреагував не на патрульного, а на камери. «Він погоджувався, що порушив правила, перетнув подвійну суцільну смугу. Вчора він відразу сплатив штраф. Після зауважень працівника патрульної поліції чоловік перестав вживати лайку», – Олександр Вовченко пояснив, чому порушнику не висунули звинувачення за статтею 173 – дрібне хуліганство.

«Не таке вже це було порушення, щоб тягнути людину по асфальту в кайданках в міськвідділ. Так, чоловік нецензурно висловлювався, обзивався, але патрульний словами вирішив цей конфлікт. Якби ми кожного, хто скаже слово не із словника української мови, возили в міськвідділ, там би не робили іншої роботи, тільки оформляли 173 статтю за лайку в громадському місці», – зазначив керівник луцьких патрулів.

Учасниця конфлікту журналістка Анна Бліннікова стверджує, що дії порушника виходили за межі лайки та хамства. Зокрема, він налетів на оператора з кулаками та ледь не розбив техніку. З цього приводу журналісти подали заяву до правоохоронних органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заарештовувати треба було не за лайку, а за напад на журналістів. В наручники його, прийняти заяву , на місце викликати слідчо-оперативну групу, та скласти відносно правопорушника матеріали.Так потрібно було вчинити. Напад на журналістів це не адмін порушення це кримінальний злочин ...
Відповісти
Відать мажор позвонив куди треба і Вовченка попросили....
Я думаю, якби так вів себе середньостаьистичний чувак на шкоді....
Був би у відділку....
А мажорів і при Поліції не судять навіть за убивства...така вже продажна судова система
Відповісти
На шкоді суперб 2015р.в. 2.0тсі 280к.с?
Відповісти
Бо бехі також різні є. Є ІКСИ, а є і в 39му гнилому кузові). Пс: мужик на бмв - все чотко!!!
Відповісти
А де вона живе? До мене часто друзі приїзжають з харківщини, хочуть дівчат))
Відповісти
Ну так нормально виконуйте свою роботу.
А то можете штрафувати лише простих водіїв, а з мажорами в штани накладаєте
Відповісти
Однозначно така поліція це повна тупизна. Обложив з усіх боків усіх і поїхав собі. І хто тепер козел? як по мені то поліцай ну і ще журналісти. А той крендель на БМВ звичайно хам і невіглас але виглядає більш пристойно ніж його ополненти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні