На Волині незаконно зрубали десять гектарів лісу

0
16
На Волині незаконно зрубали десять гектарів лісу
У Ківерцівському лісгоспі незаконно вирубали десять гектарів лісу, але до відповідальності винних поки не притягнули.

Перевірка Державної екологічної інспекції виявила низку порушень на ДП «Ківерцівське лісове господарство, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Так, у ДП «Ківерцівське лісове господарство» екологи знайшли низку порушень вимог природоохоронного законодавства: несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків та допущення захаращення порубочними залишками лісових ділянок, що прилягають до лісосік; недотримання при проведені рубок головного користування відстані між лісосіками одного року в одному кварталі та суміжних кварталах; залишення на лісосіках недорубів у вигляді окремих дерев; пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту; не проведення доглядів за лісовими культурами; забір води на рекреаційному пункті без дозволу на спеціальне водокористування.

Відповідно до результатів перевірки до адміністративної відповідальності притягнули 23 посадові особи підприємства. Обрахований розмір майнових стягнень за допущені порушення вимог природоохоронного законодавства становить 8,1 тисяча гривень.

Крім того, під час перевірки з’ясувалося, що 10 гектарів лісу в заказнику «Зубр» зрубали таки незаконно.

«На території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Зубр» Ківерцівського району, державним підприємством «Ківерцівське лісове господарство», всупереч статті 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», в 2016 році без встановленого ліміту та дозволу, були проведені суцільні санітарні рубки в лісових масивах Звірівського та Муравищенського лісництв на десяти лісових ділянках, загальною площею 10 гектарів, що призвело до значних збитків», - йдеться у відповіді екологів.

Матеріали по цьому факту екологічна інспекція направила до Головного управління національної поліції у Волинській області для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні