На Волині пропонують створити чотири госпітальні центри

0
4
На Волині пропонують створити чотири госпітальні центри
На Волині хочуть створити чотири госпітальні округи.

Про це йшлося у понеділок, 29-го серпня, під час оперативної наради в облдержадміністрації, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що наразі в первинній ланці медицини пріоритетним визначили розвиток сімейної медицини. На цей час більш ніж половина області обслуговується сімейними лікарями.

Утім найбільша проблема на цей час – оптимізація мережі лікувальних закладів. Нині в області – 77 ліжок на десять тисяч населення. Натомість уряд вимагає скорочення цього показника до шістдесяти ліжок. Варто зауважити, що кілька лікарень на Волині (Ковельське ТМО, Локачинська та Рожищенська райлікарні) вже зменшили кількість ліжок.

За словами Ващенюка, нині обговорюється питання створення госпітальних центрів.

«Наголошую, це тільки обговорення», – підкреслив він.

Так, на Волині йдеться про чотири госпітальні округи – Камінь-Каширський, Ковельський, Луцький та Нововолинський. Часова доступність до центральних медзакладів повинна бути не більш, як шістдесят хвилин.

Очільник волинських медиків підкреслив: "це не значить, що закриють районні лікарні. Є планове лікування, яке може проводитися у цих закладах. Йдеться тільки про екстрені випадки, в яких допомогу повинні надавати кваліфіковані лікарі".

Його думку поділяє і голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він наголосив, що хірург, який робить десять операцій на квартал, не може називатися кваліфікованим фахівцем, а тому немає сенсу утримувати незаповнені ліжка в районних медзакладах. Натомість краще створити сучасні медичні центри, до яких скеровуватимуть пацієнтів зі складними випадками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні