Ковельське сміттєзвалище фінансуватимуть інвестори з Нідерландів

0
8
Ковельське сміттєзвалище фінансуватимуть інвестори з Нідерландів
Ковельське сміттєзвалище модернізують за кошти інвесторів з Нідерландів.

У Ковелі компанія ТОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ» (Нідерланди) реалізовуватиме проект дегазації полігону твердих побутових відходів, який розташований за містом, неподалік селища Люблинець, - повідомляє ПроКовель.

У березні цього року голландський інвестор вже підписав із міською владою угоду про наміри і ось тепер депутати Ковельської міської ради дали свою згоду на укладання договору між радою, комунальним підприємством «Добробут», на балансі якого перебуває сміттєзвалище, та ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ» про співпрацю та взаємодію щодо провадження заходів, спрямованих на зменшення шкідливих викидів полігону ТПВ. На сесію міської ради засвідчити свої хороші наміри прибув генеральний директор компанії ТОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ» Томас Бретшнейдер.

У своїй роботі голландці використовуватимуть методику дегазації полігону, тобто за допомогою встановлених на території полігону спеціальних установок примусово уловлюватимуть небезпечний, надзвичайно шкідливий біогаз, який там роками накопичується, його перероблятимуть, очищатимуть, а взамін отримуватимуть електричну і теплову енергію, котру реалізовуватимуть.

Ковельське сміттєзвалище нині займає територію більше п’яти гектарів. Воно було офіційно відкрито в 1999 році на ділянці в один гектар. У міському управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства інформують, що 2011 році полігон був заповнений сміттям на всі 100 відсотків, основна його потужність - 1049,40 тисяч метрів кубічних (259,3 тисяч тонн).

Тому комунальникам довелося терміново нарощувати висоту ПТПВ, а отже збільшувати площу захоронення сміття. І на початок року кількість прийнятих побутових відходів вже становила 332,0 тисячі тонн, або 1443,4 тисячі метрів кубічних. Лише за минулий рік тут захоронили твердих побутових відходів 29,4 тисячі тонн, за півроку 2016-го – 14,6 тисяч тонн. У міському управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства стверджують, що Ковельське сміттєзвалище у такому стані ще може пропрацювати не більше півтора роки й прийняти 185,4 тисяч кубічних метрів сміття.

За словами заступника міського голови Андрія Товстиги, фірма ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ», яка зареєстрована в Ковелі, сплачуватиме до міського бюджету чималу суму податку та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.

Депутати Ковельської міської ради своїм волевиявленням дозволили владі міста співпрацювати з голландськими інвесторами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні