Капризна погода, гарні дівчата і вишиванки: якою іноземні учасники «Поліського літа» запам’ятають Україну

0
5
Капризна погода, гарні дівчата і вишиванки: якою іноземні учасники «Поліського літа» запам’ятають Україну
Чотири дні запальних танців, гучних пісень, екзотичної музики – у Луцьку після кількарічної перерви відгримів 14-ий фестиваль «Поліське літо із фольклором».

Традиційно на «поліське» свято завітали іноземні гості. Цього року на фестивалі виступали колективи із Ізраїлю, Північного Кіпру, Південної Кореї, Тайваню, Грузії, Польщі та Білорусі. Видання «Волинь24» зібрало найяскравіші враження закордонних учасників від фестивалю.

«Дуже гарна природа і клімат, тихе і спокійне місто. Те, що лишило, мабуть, найяскравіші враження – це українська вишиванка. Наша група закупила і собі, і на подарунки величезну кількість вишиванок. Надзвичайно гарний національний одяг, і дивує та вражає, скільки людей на вулицях його носять. Принаймні, як нам пояснили – у святковий день», – поділилася своїми враженнями танцюристка із Ізраїлю.
«Надзвичайно сильно здивувала погода, яка часто змінюється: за ці кілька днів було і холодно, і спекотно, і палило сонце, і була проливна злива. Це надзвичайно! А ще лишили яскраві враження дружелюбність людей та безпосередня, приємна атмосфера, яка тут панує всюди», – переконані гості із Північного Кіпру.
«Ми обговорювали наші враження від України, і більшість відзначає, що тут живуть надзвичайно привітні та усміхнені люди. А ще вразило, яке тут чисте повітря, у порівнянні з тим, чим доводиться дихати вдома», – розповіли представники Південної Кореї.
«Мені дуже сподобалась ця країна, насамперед через те, що тут живуть дуже приємні люди, які добре ставлять до Грузії, а ще – тут надзвичайно гарні дівчата», – поділився враженнями танцюрист із Грузії Іраклі. Його молодший колега попросив додати, що Луцьк – гарне і дуже зелене місто, де увагу привертає велика кількість гарних сучасних будинків.
«З Україною я дружу давно, в цій країні вже вдруге, раніше був у Бердянську, Харкові, Сумах із сольним концертом. Не знаю, із чим порівняти Україну, але я відчуваю себе тут так само комфортно, як вдома», – розповів єдиний учасник із Білорусі, баяніст Михайло Синяк.
Танцюристки-школярки із Польщі, попри те, що приїхали теж із сусідньої держави, мають інші враження. Кажуть, в Україні все відрізняється від того, що звикли бачити вдома. А перше, із чим у них асоціюється Україна – це «кольор нєбєско-жувти». Дівчата кажуть, що вразила кількість національної символіки на вулицях, в кафе, навіть транспорті, і тепер вони знають, які в Україні живуть патріоти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні