Школяр із волинського села опанував сім видів спорту

0
7
Школяр із волинського села опанував сім видів спорту
17-річний Вадим Шворак із села Карасин Маневицького району займається сімома видами спорту. Захопившись змалечку футболом, хлопець не лишив поза увагою й інші «хлопчачі» види спорту – волейбол, баскетбол, настільний теніс, спортивне орієнтування, з часом до списку додалися заняття на турніку і плавання. І в усіх напрямках школяр показує неабиякі результати, розповідає Інформаційне агентство «Волинські новини».

«Від футболу фанатіти ще геть маленьким почав. П’ятирічним, пам’ятаю, подивився матч і кажу матері: хочу стати, як Шевченко чи Роналдо. «Добре, добре, – засміялася мати. – Виростеш – і станеш», – підтримала хлопця мама і вже наступного ранку купила в магазині гумового м’ячика.

І недаремно: восьмикласником Вадим у складі сільського ФК «Карасин» відстоював честь села на районних змаганнях із футболу головним нападником, а ще через два роки став капітаном команди.

«Крім того, я ще непогано граю у волейбол, баскетбол, настільний теніс. У складі сільської команди виступав на районних турнірах із волейболу. У змаганнях із баскетболу серед шкільної молоді теж здобував призові місця у складі команди. У пінг-понг в Карасині грав так собі. Та коли відпочивав у таборі – так наловчився, що поміж старшокласників із Волинської, Рівненської, Київської областей став найкращим тенісистом! Крім того, на районних змаганнях зі спортивного орієнтування я став третім серед 70 учасників своєї вікової категорії», – перелічив журналістам свої здобутки хлопець.


У 14-річному віці Вадим зацікавився вправами на турніках.

«Коли в 14 років відпочивав у таборі «Джерельце» (то Рівненська область), побачив, як там старші юнаки тренуються. Зацікавили вправи на турніках. Сподобалася їхня атлетична форма. З хлопцями із нашого загону ми теж почали підтягуватися (досягли рекордних 12 разів). Коли додому приїхав – поставив собі ще вищу планку. В інтернеті знайшов заняття для турнікменів. Трохи тато показував, які вони вправи в армії виконували. І тепер я цілий комплекс для тренувань розробив, легко можу 25 разів на перекладині підтягнутися, а в упорі лежачи – то й цілих сто!» – поділився хлопець.

Згодом до колекції спортивних інтересів додалося плавання.

«Після десятого класу я в тьоті у Нововолинську гостював. І вперше у житті пішов тоді в басейн. Якраз тренер там за нами, хлопчаками, спостерігав. «Ану, – каже до мене, – пропливи басейн туди й назад, твій час засічемо». Я там зі шкури не вилазив, але так, для інтересу, 50 метрів проплив. Глянув тренер на секундомір та й питає: «У кого тренуєшся?». «Ні в кого, – кажу, – в баби на ставку плаваю». Тренер очі квадратні: «50 метрів за 30 секунд! Ти знаєш, що з таким результатом УЖЕ міг би стати чемпіоном міста! Подумай і до мене приходь», – каже Вадим.


Попри такі спортивні успіхи, Вадим планує стати програмістом. Каже: додаткова професія ніколи не завадить, а спортивні команди зі студентів організовують в будь-якому виші. Тож закидати улюблену справу хлопець не збирається.
Теги: спорт, село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні