Активіст «Самооборони» розповів, як купував автомобіль в Німеччині

0
-3
Активіст «Самооборони» розповів, як купував автомобіль в Німеччині
Активіст «Самооборони» Богдан Климчук поділився досвідом, як купував автомобіль закордоном і перевозив через кордон за новим, «пільговим законом». Покрокову інструкцію, як вибрати автомобіль та стати його власником, чоловік опублікував у блозі видання «Волинь24».

«Коли знайшли автомобіль, не спішіть виїжджати закордон, попросіть продавця надіслати вам копію бріфа, по якому ви можете переконатися, чи підходить це авто по вимогах закону про зниження акцизного збору. Нагадаю, що пасажирське авто має відповідати ЄВРО 5 і бути ВИГОТОВЛЕНИМ не раніше 01.01.2010 року. Не переплутайте рік виготовлення і першої реєстрації. У бріфі стоїть перша реєстрація, а рік виготовлення треба пробити по VIN коду», – радить Богдан Климчук.

«Обов’язково маєте оформити купчу, тобто договір між продавцем і покупцем та отримайте рахунок від продавця. Коли вже купили, не думайте що так усе просто. ВАМ ПОТРІБНІ ЧЕРВОНІ НОМЕРИ, аби ви могли перегнати авто до Штрасенферкерамту (їх МРЕВ)», – наголосив активіст.

Страховка, друк чорних номерів і послуги затягнули на 200 євро, оскільки автомобіль їхав із-під Дюісбурга, то вартість пального вийшла ще до 120 євро.

Найбільш дратівливим етапом Богдан Климчук називає українську митницю. «У мене перетин польського кордону забрав дві години, а українського – 10», – зазначив активіст.

«Загалом купівля забрала купу часу і нервів, але хотів пригнати неперероблене пасажирське авто з м'якою підвіскою та кондиціонером салону. Дякую депутатам за цей закон. Працюйте, щоб ми стали членом ЄС і взагалі мита платити не треба було б», – резюмував Богдан Климчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні