Проблему транспорту потрібно було вирішити позавчора, - луцький архітектор

1
-2
Проблему транспорту потрібно було вирішити позавчора, - луцький архітектор
Луцький архітектор Олександр Балан вважає, що відсутність парковок – це одна з головних проблем міста.

Про це головний архітектор проектів творчої архітектурної майстерні «Балан та Стельмащук» розповів в інтерв’ю «Волинь24».

З його слів, питанням створення парковок практично ніхто не займається, хоча воно одне з стратегічних.

«Коли львівська фірма «Комфорт-сервіс» представляла на Містобудівельній раді луцьким архітекторам проект ЦУМу, я запитав: шановна пані, а чому парковок немає запроектованих, адже можна в цокольному поверсі зробити парковку замість магазину, норми з машиномісць не витримані! А представник фірми мені відповіла, що у Львові з цим ще гірше і нормально люди живуть. Я був ошелешений таким підходом львівських варягів до нас», - зазначив Олександр Балан.

«ЦУМ гарно запроектований і зроблений, нема мови. Але ви приїжджаєте в супермаркет на машині і куди ви її поставите, куди з возиком вийдете? Абсолютно те саме в нас зараз буде біля «Променя», - додав архітектор.

Нагадаємо, інвестор РЦ «Промінь» розповідав, для чого зрізатимуть дерева поблизу закладу.

На думку архітектора, «Порт-сіті» - це єдиний заклад Луцька, куди можна приїхати і нормально поставити свою машину на підземній парковці.

Водночас востаннє у місті говорили про багатоповерхові стоянки під час реконструкції вокзалу, та, на жаль, далі справа не зайшла.

«В Європі майже всі стоянки підземні. Я розумію, що це не по наших грошах, але це потрібно планувати, закладати в перспективних документах. Транспортом потрібно було займатись ще позавчора. І цим повинен був би займатись наш інститут «Діпромісто», але там архітекторів залишилось менше, ніж в нашій майстерні і вони ледве виживають», - каже чоловік.

Архітектор переконаний, що Луцьк «живе сьогоднішнім днем», а от перспективними питаннями розбудови майже ніхто не займається.

Читати повністю інтерв’ю з Олександр Баланом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пише то він правильно. Але хто його слухає? Скільки коштів виділено депутатами-мерами на розробку перспективних проектів? Не програм незрозумілих за200 тисяча дійсноПроектів транспортних схем, проектів об"іздних магістралей, майданчиків відстою великогабаритів, гаражів=стоянок? Ото ж.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні