Світязь цьогоріч: люди нарікають на неприбутковий сезон

0
8
Світязь цьогоріч: люди нарікають на неприбутковий сезон
Попри далеко не дешевий відпочинок на Світязі і велику кількість відпочиваючих щороку, власники маєтків та приватних садиб скаржаться на погані заробітки цьогоріч.

Причинами цього, як кажуть місцеві жителі, є погода. Майже весь липень було прохолодно, тому охочих відпочити було небагато. Не варто забувати й про фінансову сторону відпочинку на Світязі. Ціни підняли буквально на все, хоча умови проживання практично не покращились, - інформує «Кордон».

Літній сезон на Світязі це єдиний хороший шанс підзаробити грошей для місцевих жителів. Хтось здає будиночки та окремі кімнати, хтось пече пиріжки, куховарить, хтось здає в оренду землю під намети, хтось відкриває якомога більше торгових точок продажу усього чого душа забажає: від продуктів харчування до товарів повсякденного вжитку.

Підприємець Павло розповів, що відкрив дві торгових точки з продажу квасу та розливного пива. Проте, за його словами, сезон настільки поганий на дохід, що чоловік хвилюється, аби вийти, як-то кажуть, “на нуль” – повернути хоча б те, що вклав у справу. А про прибуток, каже, годі й говорити.


Пані Оксана вже досить давно займається “зеленим туризмом”. Нині ж бідкається, що нема такого потоку людей, як, наприклад, минулого року. За її словами, кімнати день за днем пустують. Каже: «винні» погана погода і зростання цін. Крім того, зазначає, що люди тепер більш вимогливі – хочуть кімнати зі зручностями та за низькими цінами.

Ціни на відпочинок цього року коливаються від наявності зручностей у кімнаті чи будиночку. За добу у звичайному номері з холодильником та телевізором просять від 100 гривень з особи, гаряча вода та туалети - спільного користування. А от зручності цьогоріч починають коштувати від 200-250 гривень з особи за добу.

Та, попри те, що майже всі мешканці Світязя приймають відпочивальників, лише одиниці сплачують податки. Адже ніхто не хоче платити величезні суми податку від зароблених коштів за сезон. Та й й довести те, що вони займаються «зеленим бізнесом», неможливо.

Тож, попри те, що за хорошої погоди сезон на Світязі триватиме ще близько трьох тижнів, люди говорять, що такого неприбуткового сезону не було вже давно.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні