--> Скандал: у Луцьку мешканці гуртожитку не можуть «вжитися» зі студентами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандал: у Луцьку мешканці гуртожитку не можуть «вжитися» зі студентами

0
0
Скандал: у Луцьку мешканці гуртожитку не можуть  «вжитися» зі студентами
Жителі гуртожитку на проспекті Відродження нарікають на студентів політеху.

Про це йшлося 9 серпня під час круглого столу з питань врегулювання спірної ситуації, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Мешканці розповіли, що у гуртожитку їх поселили давно, коли вони були молодими працівниками луцького автобусного парку. У 1996 році університет купив будинок «разом з людьми». А коли почали селити студентів – розпочалися проблеми.

Проректор університету Сергій Шимчук каже, що хоч право на проживання в цій будівлі мають студенти та викладачі вишу, на пільгових умовах керівництво університету надало 33 кімнати для колишніх працівників автопарку. Житло надається за тією ж ціною, яка встановлена для студентів.

«Є безліч законних підстав, за якими можна довести, що ордери на житло не мають юридичної сили», – стверджує проректор. А переселити усіх мешканців на окрему площу без студентів не можуть, бо в будівлі немає окремого входу.

Щодо державного статусу гуртожитку, то керівництво університету немає жодної інформації щодо цього.

Варто зауважити, що за Цивільним кодексом України мешканці мають право приватизувати площу, адже проживають там вже понад 15 років. Тож вони й вимагають приватизації та відповідних умов для проживання. Стверджують, що крім води більше не мали жодних зручностей.

Віктор Приходько взагалі каже, що університет купив гуртожиток нелегально, а мешканці дізналися про це аж через 2 – 3 роки.

Декан факультету бізнесу ЛНТУ Надія Хвищун стверджує, що студенти теж скаржаться на сусідів.

«Їм не дозволяють ходити по блоку, бо там умовно застелено коврик. А на кухню не можна заходити, бо конкретна сімя варить їсти», – каже Надія Хвищун.

Для вирішення ситуації вирішили створити робочу групу з мешканців, представників університету та депутатів. Окрім того, від міської ради подадуть звернення до Міністерства освіти та науки України. Наступного разу учасники спірної ситуації зустрінуться 16 серпня.
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні