--> На Волині підприємець скаржиться на інспектора-хабарника з архбудконтролю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині підприємець скаржиться на інспектора-хабарника з архбудконтролю

1
4
На Волині підприємець скаржиться на інспектора-хабарника з архбудконтролю
Волинський підприємець запевняє, що після того, як відмовився давати хабар, його оштрафували на 60 тисяч гривень.

Микола Климюк займається з дружиною лісозаготівлею та обробкою деревини у Маневичах, - повідомляє Громадське.Волинь.

Підприємцем оформлена дружина, та всіма справами займається нині її чоловік, бо жінка у декреті.

Чоловік каже, що розпочав будівництво будиночка для охоронців. Все було добре із документами про будівництво до моменту здачі приміщення у експлуатацію.

Під час подачі декларації про завершення будівництва інспекція повідомила, що підприємець написав неправильне прізвище архітектора проекту забудови і не сплатив пайову участь сільській раді.

У результаті, не зважаючи на виправлені помилки та подачу нової декларації, про завершення будівництва, архбудінспекція вирішила провести перевірку об’єкта 6 червня.

На місце приїхав інспектор нагляду Олександр Коломієць.

Як розповідає підприємець Климюк, Коломієць після перевірки дав, так би мовити, час одуматися і натякнув на можливість вирішити питання без будь-яких юридичних проблем.

Врешті, коли підприємець відмовився в будь-який спосіб сприяти такій пропозиції, на нього був накладений штраф у розмірі 60 тисяч гривень.

Адвокат Миколи та Катерини Климюків Любов Карпюк каже, що інспектор Коломієць допустив ряд порушень під час проведення перевірки.

Перевірка була здійснена 6 червня, акт же був складений 10-го. Коли представники підприємця зверталися до голови Цмінівської сільської голови Наталії Оксенюк, вона відповіла, що у сільраді немає Порядку сплати пайової участі забудовником.

У коментарі журналістам вона пояснила, що тоді не зрозуміла, про що саме мова. Врешті, коли інспектор Коломієць приїхав до села на перевірку, то таке положення знайшлося.

Адвокат Карпюк каже, що пайова участь у розмірі 5 тисяч 600 гривень була сплачена 10 червня. Цього ж дня підприємець подала заяву про виправлення помилок та уточнену декларацію про завершення будівництва.

«Згідно Порядку, – зазначає Любов Карпюк, – якщо забудовник самостійно виправив усі помилки, то штраф на нього не накладається».

Втім, інспектор Коломієць в той же день таки склав акт перевірки, 21 червня склав протокол цієї перевірки, а 27 червня оформив постанову на стягнення штрафу у розмірі 60 тисяч гривень.

Інспектор Олександр Коломієць відмовився зустрічатися із журналістами, щоб детальніше пояснити свою позицію щодо цієї ситуації. На момент отримання коментаря сім’я Климюків уже подала до суду на Архбудінспекцію. Тож, Коломієць сказав, що не хоче тиснути на суд і коментувати цю ситуацію.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тарас ти що влетів?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні