Надія Савченко взялася за Ветли?

0
0
Надія Савченко взялася за Ветли?
Савченко з'їздила у Ветли і виклала у "Фейсбук" фото з українсько-білоруського кордону.

Народний депутат України Надія Савченко відзвітувала про поїздку до волинського села Ветли, де не стихає конфлікт щодо демаркації кордону.

Як відомо, після виступу на фестивалі "Бандерштат" у Луцьку, 6 серпня, Савченко побувала у деяких районах Волині. Зокрема, й у Ветлах.

"Реагуючи на звернення громадян, відвідали Волинь, зокрема с. Ветли Любешівського р-ну", - констатує Савченко.

Обраниця у супроводі місцевих жителів побувала на межі між Україною та Білоруссю, оглянула канави, які розділяють обидві країни і довкола яких точаться суперечки.

Савченко прокоментувала побачене:

"Цей процес має закінчитися до кінця 2016р., а тому демаркація (фактичне встановлення прикордонних стовпчиків) відбувається поспіхом. За словами мешканців, в деяких місцях лінія кордону встановлюється на 20, 50, місцями і 100 м вглиб української території. В місці мого перебування розмежувальну лінію посунуто на 23 м за рахунок України.

Поряд з лінією розмежування проходить два міліоративні канали — один український, а інший, відповідно білоруський. Станом на сьогодні український «Безимянний» канал опинився за межами нашого державного кордону. Також за словами місцевих, білоруська сторона планує ці канали об`єднати. Такі дії загрожуватимуть Волині зневодненням".

На думку народного депутата, "ветлівське" питання" є загальнонаціональним, а тому потребує детального вивчення і швидкої реакції з боку офіційного Києва".

Проте цей допис так і не дає зрозуміти, який же вихід із ситуації пропонує Надія Савченко.

Нагадаємо: Савченко - не перший нардеп, який побував у Ветлах. За останні кілька місяців село на окраїні Любешівщини стало "меккою" для політиків. Тут бував і Семен Семенченко, і Тарас Батенко. А віз і нині - там...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні