Голова Апеляційного суду Волині пояснив, чому масово звільняються судді

3
-6
Голова Апеляційного суду Волині пояснив, чому масово звільняються судді
Зміни до законодавства, викликані судовою реформою, привели до того, що судді масово пишуть заяви на звільнення. Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк.

«Тільки в нашому апеляційному суді вже вісім суддів, і наголошу – найкращих вісім суддів, подали заяви про відставку. В межах держави це десь дві-три тисячі суддів. І я вас запевняю: підуть найкращі», – запевнив Петро Філюк.

Причиною такої тенденції суддя називає насамперед нездорову атмосферу в суспільстві, якому нав’язали думку, що судова система – наскрізь корумпована.

«Людям, які себе поважають, непросто слухати всі ці звинувачення у тотальній корупції і приймати непрофесійні та несправедливі рішення від держави», – каже Філюк.

Голова Апеляційного суду визнає, що факти корупції в судах мають місце, проте – не в таких масштабах, про які зазвичай розповідають.

«Наголошую і запевняю: переважна більшість суддів – порядні та чесні люди. Свої помилки ніхто не любить визнавати. От адвокати і розказують: якщо виграв справу, то він – хороший захисник, а програв – то суддя поганий», – зазначив Філюк.

Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням: «З’явилася нова форма тиску – професійні протестуючі», – голова Апеляційного суду Волині Петро Філюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай він покаже свій будинок та потім розповідає про чесних сіддів.
Відповісти
Ох знаю особисто кілька суддів. та що суддів їх секретарів до 25 років квартири, будинки і машини придбали))
Відповісти
нє, ця система - наскрізь демократична. нащо та мова?
«Людям, які себе поважають, непросто слухати всі ці звинувачення у тотальній корупції і приймати непрофесійні та несправедливі рішення від держави» - хто чесний, той звинувачень не боїться. чого тікають з посад? бо припекло? певно "найчесніші" і звільняються найпершими, бо найбільше стомилися від звинувачень у тотальній корупції та від несправедливих рішень держави.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні