«Будемо виглядати гірше райцентру», – луцький віце-мер про «мораторій» на ремонт центру

1
3
«Будемо виглядати гірше райцентру», – луцький віце-мер про «мораторій» на ремонт центру
Якщо не ремонтувати центральну частину Луцька, а зосередитися лише на периферійних вулицях і дворах, Луцьк втратить свою туристичну привабливість і виглядатиме гірше будь-якого райцентру – вважає перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлєв.

Таку думку він висловив під час дискусії з депутатом Луцької міської ради Ігорем Поліщуком (УКРОП) в ефірі програми «Протилежний погляд Live» на телеканалі «Нова Волинь».

Ігор Поліщук продемонстрував фотографії невідремонтованих доріг і дворів у Луцьку. Зокрема прибудинкових доріг і вулиць на проспекті Грушевського, вулиці Привокзальній, перехрестя Франка та Яровиці, заїзду з Конзелевича, виїзду на Рівненську.

Поліщук заявив:

«Доки буде така складна ситуація з прибудинковими територіями, з дорогами у Луцьку, ми не можемо витрачати кошти на реконструкцію вулиці Лесі Українки. Тим більше такі великі кошти: 8 млн грн. Необхідно зробити те, що вимагає ремонту сьогодні. Те, що є катастрофічним. Те, що заважає людям».

«Вулиця Лесі Українки і розширення проспекту Волі може почекати», - заявив Поліщук.

«Якщо ми будемо чекати, то …ми навіть вже не будемо виглядати як районним центром. А гірше», - заперечив Тарас Яковлєв.

Ремонт периферійних вулиць і дворів – то постійний процес – вважає Тарас Яковлєв. Мовляв, їх багато, і доки відремонтують одні, починають потребувати ремонту інші

Від повідомив: з 120 мільйонів гривень, які передбачені цьогоріч у бюджеті міста на ремонт вулиць і дворів, лише близько 20-ти мільйонів заплановано на ремонт центру. Решту витратять саме на периферійні вулиці і двори.

«В Одесі, в Києві, у Львові чи в Чернівцях теж є жахливі прибудинкові території. І не всі дороги відремонтовані. Але у них відремонтований центр. Вони дбають про своє місто. Вони хочуть, щоб місто мало майбутнє. Щоб туди їхали туристи», - зазначив Яковлєв.

Ігор Поліщук парирував:

«Якщо ви хочете покращити туристичну привабливість, і говорите про Чернівці – вийдіть на вежу Луцького замку і подивіться на наш Старий ринок. Що зроблено міською владою, щоб довести його до нормального вигляду?»

«Давайте спільно подумаємо, що зробити з двома тисячами людей, які там працюють», - відповів Тарас Яковлєв.

«Є куди перенести. Є підприємці, які бажають , щоб на їх земельні ділянки перенесли цей ринок. І ви про це знаєте» - відповів Ігор Поліщук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

«Є куди перенести. Є підприємці, які бажають , щоб на їх земельні ділянки перенесли цей ринок. І ви про це знаєте» - ПП Палиця
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні