--> Волинського податківця, який «погорів» на хабарі у 400 тисяч, повернули на посаду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинського податківця, який «погорів» на хабарі у 400 тисяч, повернули на посаду

0
2
Волинського податківця, який «погорів» на хабарі у 400 тисяч, повернули на посаду
Заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Руслана Вандьо, якого затримали «на гарячому» під час отримання хабара, суди повертають на посаду.

Відповідні рішення винесли Львівський окружний адміністративний суд та Львівський апеляційний адміністративний суд, - повідомляє CorruptUA.org.

Заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо разом із його підлеглим затримали під час отримання 400 тисяч гривень хабара ще у лютому 2015-го року.

Вони вимагали гроші за невідображення у акті перевірки одного з підприємств порушень податкового законодавства та недонарахування податків на суму майже 3 мільйони 500 тисяч гривень.

Після цього високопосадовця відсторонили від роботи на час службового розслідування, а в травні 2015-го за його результатами чоловіка звільнили.

Після звільнення Вандьо почав судову тяганину із податковою. Спочатку звернувся до Львівського окружного адміністративного суду.

У листопаді минулого року Феміда частково задовольнила його позов: суд вирішив, що звільнили посадовця безпідставно, поновив його на посаді.

Податкова оскаржила таку постанову. В апеляційній скарзі податківці написали, що «підставою для звільнення позивача було неналежне виконання службових обов`язків, а також одноразове грубе порушення трудової дисципліни».

Останнє ґрунтувалося на висновках внутрішнього службового розслідування податківців, яке розпочали 25 березня, тобто, більш ніж через місяць після затримання посадовця «на гарячому».

Проте апеляційний суд повідомив, що податківці затягнули терміни із застосуванням дисциплінарних заходів до посадовця і його звільненням.

Ухвала Львівського апеляційного адміністративного суду вже вступила в силу і з 27 квітня цього року наказом Державної фіскальної служби Руслана Вандьо поновили на посаді.


Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні