Стукачам на корупціонерів в Україні виплачуватимуть фінансову винагороду

0
-3
Стукачам на корупціонерів в Україні виплачуватимуть фінансову винагороду
Громадська організація Transparency International Україна підтримує законодавчу ініціативу, згідно з якою викривачі корупції отримуватимуть фінансову винагороду, а також будуть забезпечені охороною.

Про це йдеться у повідомленні організації у Фейсбуці, пише ІА ЗІК.

«Викривач корупції повинен отримувати 10% від коштів, які були вкрадені корупціонером і повернуті державі завдяки його повідомленням. Крім того, правоохоронці мають забезпечити інформатору надійний захист ще на етапі досудового розслідування», – повідомили в організації.

Зазначається, що Transparency International підтримує законопроект №4038а «Про захист викривачів і розкриття інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам», зареєстрований у Верховній Раді 20 липня під авторством 14 депутатів. Тексту законопроекту на парламентському сайті поки немає.

На думку організації, прийняття законопроекту дозволить узаконити інструменти участі викривача в боротьбі з корупцією і стимулювати людей інформувати про неї правоохоронців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні