Борги підприємств «Нафтогазу» становлять близько 20,7 млрд гривень

0
9
Борги підприємств «Нафтогазу» становлять близько 20,7 млрд гривень
На цьому тижні заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ скоротилася на 0,9%, або 191 млн гривень і склала на 2 серпня 20,7 млрд гривень.

Про це повідомляє ІА ЗІК, з посиланням на прес-службу компанії.

За даними «Нафтогазу», найбільшу питому вагу в загальній сумі заборгованості має борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії – 85%. Борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії – близько 10%, борг прямих промислових споживачів – близько 5%.

Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 2,3%, або на 21 млн гривень. Сумарна заборгованість підприємства становить близько 893 млн гривень, повідомляє «Нафтогаз».

Що стосується сум, які винні НАКу ТКЕ і ТЕЦ, то сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ становить близько 17,6 млрд гривень, з них за 2016 – 2,3 млрд гривень. За минулий тиждень заборгованість зменшилася на 1%, або на 186 млн гривень.

У розрізі регіонів, найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецькій (5,5 млрд гривень), Дніпропетровській (4,1 млрд гривень), Харківській (1,1 млрд гривень), Луганській (1 млрд гривень) областей та АРК Крим (0,9 млрд гривень).

З них, у 2016 році максимальні борги за використаний природний газ у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Дніпропетровській (489 млн гривень), Донецькій (412 млн гривень), Харківській (395 млн гривень) областей.

В поточному році середній поточний рівень розрахунків за природний газ для виробництва теплової енергії становить 84%.

Найгірше розраховуються підприємства теплоенергетики Донецької (40%) та Тернопільській (46%) областей. Найвищий рівень розрахунків цієї категорії споживачів досягнуто у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Рівненської (100%), Закарпатській (100%), Чернівецькій (96%) областей та Києва (97%).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні