Центробанк Росії начеканив монети із зображенням Києва

0
-6
Центробанк Росії начеканив монети із зображенням Києва
Російський Центробанк ввів в обіг монети із зображенням столиць, захоплених Червоною армією під час Другої світової війни.

Про це передає інформаційний портал Знай.

1 серпня Банк Росії випустив 14 монет із недорогоцінних металів номіналом 5 рублів у серії "Міста - столиці держав, звільнені радянськими військами від німецько-фашистських загарбників". Тираж серії - 2 млн штук, повідомляє прес-служба російського Центробанку.

Серед міст, зображених на монетах, є і столиця України - Київ. На монеті, присвяченій Києву, знаходиться напис "6 листопада 1943 р." і зображення скульптури "Пам'ятник-музей визволителям Києва".

Крім української столиці, у цій серії зображені Белград, Берлін, Братислава, Будапешт, Бухарест, Мінськ, Вільнюс, Відень, Варшава, Таллін, Рига, Прага й Кишинів.

На випуск монет вже відреагували в Литві.

"МЗС Литви знає і звертає увагу на випущені Центральним банком Росії монети. У нас не виникає жодних сумнівів щодо ролі Червоної армії та її місця в історії Литви", - заявив політичний директор МЗС Литви Роландас Качінскас.

Представник МЗС Литви нагадав, що в цей день "нацистську окупацію країни змінила радянська". За його словами, "позицію Росії ми знаємо, і випуск монет тільки підтверджує, що Росія ще не готова до історичної правди про радянську окупацію".

Реакції України поки що не послідувало.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні