Чехи подарували волинському госпіталю операційний стіл

0
-3
Чехи подарували волинському госпіталю операційний стіл
Громада Чехії передала для Волинського обласного госпіталю інвалідів війни нове хірургічне обладнання.

Рентгенпрозорий хірургічний стіл замінив в операційній свого «попередника» на якому оперували вже протягом 36 років, - повідомляють ІА Волинські новини.

Громадська організація «Прага-Майдан», до якої входять українці в Чехії та представники інших національностей, зреагували на запит волонтерів про необхідність придбати хірургічний стіл для військового госпіталю.

Тож у Празі на Старомістській площі чехи організували збір коштів. За два місяці їм вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень на медустаткування.

Зі слів головного лікаря Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни Тетяни Масікової, хірургічний стіл привезли до лікарні 29 липня, а вже вчора, 2 серпня, на ньому провели першу успішну операцію.

«Ми піднімали в міністерстві питання про обладнання, проте саме стіл нам не купили. За кордоном усе медичне обладнання міняють раз в 5-6 років, а у нас оперували 36 років на столі, який уже вживаним передали з обласної лікарні, – розповідає головний лікар госпіталю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні