--> Знищення дерев у Луцьку: міськрада відповіла на петицію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Знищення дерев у Луцьку: міськрада відповіла на петицію

0
-5
Знищення дерев у Луцьку: міськрада відповіла на петицію
Луцька міська рада хоче створити електронний реєстр зелених насаджень та робочу групу з питань розробки Концепції комплексного озеленення міста Луцька.

Нагадаємо, нещодавно з'явилась петиція про заборону знищення зелених насаджень на території міста Луцька. Автор якої вимагає створити електронний реєстр усіх дерев у місті, а також заборонити їх зрізання без окремого рішення по кожному дереву. Тоді петицію підтримало 313 осіб.

Так, у своїй відповіді Луцька міська рада зазначила, що у місті й досі триває процес інвентаризації зелених насаджень. Його мають провести балансоутримувачі, власники та користувачі земельних ділянок.

Як стверджують у міськраді, наразі таке розпорядження виконано лише деякими з них. А через те, що досі триває процес визначення меж окремих територій чи ділянок, проведення інвентаризації в багатьох випадках є неможливим.

Саме тому міська рада запланувала передбачити на це кошти у міському бюджеті на 2017 рік.

Щодо заборони зрізати дерева без окремого рішення по кожному з них, у відповіді зазначили:

"Вважаємо не доцільним виносити ці питання на розгляд сесії міської ради, оскільки це дуже трудомісткий процес, який ускладнить роботу депутатського корпусу. А враховуючи існуючий графік сесійних засідань, звернення про видалення дерев не будуть розглянуті у встановлені законом терміни".

Також розповіли, що долю дерев у місті вирішує спеціальна комісія.

"У випадках видалення зелених насаджень при будівництві об’єктів архітектури на підставі дозвільних документів Комісія відіграє технічну роль і не може вирішувати долю дерев, що потрапляють в зону будівництва, а всього лише констатує факт потенційної вирубки".

Так, пропонують до 5 серпня цього року підготувати та видати розпорядження міського голови щодо заборони видалення дерев на території Луцька без погодження із постійно діючою комісією з визначення стану зелених насаджень.

У засіданнях комісії можуть брати участь депутати й громадськість.

У планах міськради - до вересня цього року створити робочу групу з питань розробки Концепції комплексного озеленення міста Луцька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні