Луцький активіст Ігор Левчук зібрав групу, щоб навчити владу розбудовувати місто

12
-1
Луцький активіст Ігор Левчук зібрав групу, щоб навчити владу розбудовувати місто
У Луцьку активіст Ігор Левчук, відомий критикою дій міської влади, ініціював створення неформального об'єднання людей, які хочуть захищати історичну спадщину міста.

Одне з засідань учасників цього об'єднання відбулося у понеділок, 1 серпня. у ньому взяли участь журналісти Лєна Шторм та Марія Пилипчук, мистецтвознавець Олена Романюк, юрист Володимир Єгоров, реставратор Петро Архипчук, і власне Ігор Левчук.

Ігор Левчук запевняє, що загалом в ініціативній групі - близько півсотні мистецтвознавців, юристів, екологів та реставраторів. Кожного тижня вони збираються, обговорюють проблеми міста та шукають шляхи їх вирішення. Кажуть, що хочуть зберегти історію міста та розвинути його туристичну привабливість.

«Дехто думає, що ми консерватори, але ми не зациклені на тому, щоб залишити місто в такому стані, як воно є. Просто зараз наше завдання – зберегти, щоб потім розвивати і робити це на фаховому рівні», - пояснює активіст.

Ігор Левчук переконаний, що усі конфлікти з забудовниками у місті виникають через відсутність фахового підходу до розвитку міста та високий рівень корумпованості.

«Якщо зараз є тенденція забудувати місто, то в нас мета – розбудувати його», - наголошує чоловік.

"Стиль спілкування міської ради - це стиль школяра, який хоче жуйку і не хоче чути, що це шкідливо", - додає Левчук.

Він каже, що активісти прагнуть публічно висвітлювати наявні проблеми, шукати альтернативні рішення. Для цього вони подаватимуть запити та звернення до органів влади, правоохоронних та контролюючих органів, займатимуться просвітницькою діяльністю.

Зокрема, наразі члени ініціативної групи планують звернутись до Держфінінспекції та Антимонопольного комітету, аби ті перевірили законність реконструкції Лесі Українки. Окрім цього, вони хочуть залучити незацікавлених будівельників-експертів для оцінки реальної вартості робіт на головній пішохідній вулиці міста. Також активістів цікавить, чи законно проводяться роботи біля Луцького замку.

У разі виявлення порушень вони хочуть притягнути до відповідальності винних посадовців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Левчук не сміши курей в місті Луцьку. Спочатку збудуй собі хату, а тоді вже розповідай та давай поради, як будувати місто ! Теж мені краєзнавець, чи як він там себе позиціонує. Лише вміє базікати і кричати що все не так, а ти покажи як...а ти зроби ? Критика критикою, а словами кожен може, хоч гори звернути, а от на ділі нуль.. Повний нуль!
Відповісти
Прошу вибачення в курей що їх розсмішив. Тож на цій хвилі ще й анекдот по темі їм додам... :)
Пекло. Стоять три котла з грішниками. Навколо одного котла чортів сила-силенна, навколо другого котла стоять чорти, але так, трохи. Навколо третього котла взагалі немає жодного чорта. Призводять до пекла нового грішника, він це побачив і питає, чому так: там багато чортів, там мало, а там взагалі немає?
А чорти йому відповідають: в першому котлі варяться євреї, за ними потрібно пильно стежити, якщо хоч один вилізе - всіх за собою умудриться витягнути. Тому там і так багато чортів. У другому котлі варяться кацапи, за ними потрібно постійно доглядати. Якщо кацап який і вибереться, то сам піде, але визволяти нікого не буде. А в третьому котлі варяться хохли. За ними можна взагалі не дивитися. У тих навіть якщо хто і вибереться сам, так свої ж хохли його назад потоплять. Тож бажаю всім хохлам і далі бути пильними. Не дай боже хто їх "красіве" болото покине. А лучан запрошую єднатись. І не до когось і під когось, а заради міста. Воно наше і воно того варте.
Відповісти
Це6 ти чудо кацапське красиве?
Відповісти
Знаю цього пана:)Те що він не вміє одягатись пів біди,це шапокляк в кумедних штанах.Ігор якщо я не прав підійди і скажи мені в лице,від кого ти не брав?:)
Відповісти
тихін, а ти вмієш одягатися. блін розсмішив
Відповісти
Краще жувати, ніж левчукувати
Відповісти
Володька - юрист! Уср-ся! Якщо у тій групі усі такі хвахівці, то крім пустомельством вони займатись нічим не будуть.

Відповісти
А хоч би одному коментатору назватись слабо? Якась конкретика по відношенню до Левчука буде чи фантазії вистачає тільки на обговорювати його гардероб і будинок? Якщо маєте що казати то прошу факти в студію. Сказали А то кажіть вже і Б.
Відповісти
Він не "баришня", щоб всім подобатись. Штани як штани. Людина не байдужа до проблем міста. Якби кожен так турбувався, був би порядок. На мій скромний погляд, він все робить правильно, не кожному вистачить клепки і сміливості казати і робити, те що робить Ігор. Зверніть увагу, як в Луцьку почали все робити останнім часом, як з переляку, думаю, тут є його заслуга теж.
Відповісти
Я вам, клоуни коментатори, не за обсир штанів бабки плачу. працюйте норм проти левчука і ко. бо будете лопатою Стир засипати.
Відповісти
Левчук, не набивай собі ціни. Ісчтеричний крикун господарям - не рівень!
Відповісти
левчук це йолоп однозначно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні