«В нас є достатньо маленьких інститутиків та університетиків», - Гунчик про виші області

0
2
«В нас є достатньо маленьких інститутиків та університетиків», - Гунчик про виші області
Очільник Волині повідомив, чому не варто об’єднувати найбільші виші області та що робити з «інститутиками», «університетиками».

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів «Волинь24» про те, що в області є можливість для об’єднання вузів.

«Я думаю, що ми всі повинні крутитись навколо двох університетів – СНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ. Це державні структури, які мають базу, викладачів, можливості, в них найбільше студентів», - наголосив посадовець.

Він переконує, що іншим університетам не заборонятимуть відкривати свої філії та представництва на території області, однак за умови, що їх рівень відповідатиме рівню двох найбільших навчальних закладів.

«Я позитивно ставлюсь до реформи вищої освіти такої, як у США, ЄС, де є університети і дуже багато вищих шкіл, в тому числі приватних, але там зовсім інша система фінансування цих закладів. Мені хотілося б, щоб головним пріоритетом в цьому питанні була якість, а не кількість навчальних закладів на території області», - підкреслив голова ОДА.

Водночас Володимир Гунчик вважає, що два найбільші виші об’єднувати не варто, мовляв вони самодостатні і кожен з них має свій профіль – гуманітарний і технічний.

«Це об’єднання було б створенням великого монстра і я боюсь, що це буде помилкою. Є чітка спеціалізація в технічного університету і гуманітарного. Спроби в попередніх періодах дублювати функції, показали, що це було просто перетягуванням студентів. Сьогодні ж це більш-менш систематизовано, тому ці два потужні університети повинні працювати окремо», - додав посадовець.

На думку очільника облдержадміністрації, СНУ та ЛНТУ, якщо й об’єднуватимуться, то лише в окремих напрямках, темах, лабораторіях. Також він припускає закриття факультетів, які виконують однакові функції в різних вишах.

«На території області є достатньо маленьких інститутиків та університетиків, які можна об’єднати. Вони приватні, напівприватні, десь з залученням інвестицій. Я не хочу нікого образити і називати їх але я бачу, як вони швидко народжуються, а потім помирають, що ті діти не знають, що робити з тими дипломами», - резюмував посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні