Підрахували втрати: цьогоріч в Луцьку зрізали понад 1800 дерев

1
1
Підрахували втрати: цьогоріч в Луцьку зрізали понад 1800 дерев
Протягом поточного року міська рада офіційно призначила до видалення понад 1800 дерев.

Заступник міського голови Тарас Яковлев надав відповідь на запит Ігоря Поліщука щодо кількості зрізаних дерев за період з 1 січня по 12 липня цього року, - повідомляють Волинські новини.

У відповіді йдеться про те, що рішенням виконкому Луцької міської ради затвердили Положення про постійно діючу комісію з визначення стану зелених насаджень та ухвалення рішення про їх видалення та затвердили склад комісії.

За станом на 15 липня цього року у 2016 році відбулося 9 засідань комісії, під час яких розглянули 166 звернень юридичних та фізичних осіб щодо видалення дерев. Всього до видалення призначили 1824 дерева, з них під будівництво об’єктів архітектури на підставі дозвільних документів (повідомлень, декларацій, дозволів) - 337 дерев, а саме:

- для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків ГУ Національної поліції у Волинській області на земельній ділянці на вулиці Глушець, 40 - 142 дерева;

- нове будівництво дороги до житлового кварталу на розі вулиць Конякіна-Гордіюк – 114 дерев;

- для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Ковельській, 29-31 – 20 дерев;

- для влаштування заїзду-виїзду (смуги гальмування та смуги розгону) до об’єкта будівництва АЗК та АГЗП на вулиці Ковельській – 10 дерев;

- у зв’язку з будівництвом світлофорного об’єкта та перенесенням зупинок громадського транспорту біля ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» по проспекту Василя Мойсея – 13 дерев;

- реконструкція приміщення колишнього ДНЗ №21 під ДНЗ на вулиці Декабристів, 23, управлінням капітального будівництва Луцької міської ради – 38 дерев.

Решта 1487 дерев, призначені до видалення – дерева в незадовільному стані:

- аварійні дерева і дерева, що корінням руйнують намогильні споруди та елементи благоустрою могил на території п’яти міських кладовищ – 152 дерева;

- на території ботанічного саду СНУ імені Лесі Українки «Волинь» на вулиці Потебні – 69 дерев;

- в центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки – 49 дерев;

- в парку культури та відпочинку імені 900-річчя Луцька – 288 дерев;

- вздовж мосту на вулиці Ковельській через річку Омеляник – 68 дерев;

- в прибережній захисній смузі річки Стир від вулиці Данила Галицького до об’їзної дороги на село Рованці аварійні, сухостійні, вітровальні та буреломні (частина з яких знаходиться у руслі річки), фаутні дерева у кількості 322.

- на території парку на вулицях Конякіна-Гордіюк – 24 дерева;

- усі ніші дерева за десятками різних адрес на території міста, де до видалення призначено від одного до кількох, в окремих випадках до 20 дерев у незадовільному стані.

Водночас, повідомили, що балансоутримувачі та користувачі земельних ділянок, юридичні чи фізичні особи, які надавали звернення та отримали ордери на видалення зелених насаджень чи акти на видалення дерев в незадовільному стані, видалення дерев здійснюють самостійно і

Таким чином, у міського голови інформують, що загальна інформація про фактичну кількість видалених дерев у Луцьку з початку року відсутня, оскільки її ведення чинними нормативними документами не передбачено.

У відповіді йдеться про те, що з початку року з призначених до видалення 1487 дерев орієнтовно 90-95% є аварійними, сухостійними, фаутними. Спрогнозувати, скільки буде прийнято рішень про видалення зелених насаджень на території міста, у мерії не можуть, тому що заяви юридичних чи фізичних осіб про надання дозволу на видалення зелених насаджень надходять постійно.

Окрім цього, на замовлення департаменту житлово-комунального господарства за перше півріччя цього року видалили 85 аварійних та фаутних дерев. Кількість дерев, яких видалять на замовлення департаменту до кінця залежить від виникнення потреби у їх видаленні.

Нагадаємо, міська рада пообіцяла обговорювати зрізання кожного дерева з лучанами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А по парній стороні пр.Відродження - про це ні слова?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні