Якщо заморозити тарифи, буде катастрофа, - віце-мер Луцька

0
0
Якщо заморозити тарифи, буде катастрофа, -  віце-мер Луцька
Мораторій на підвищення тарифів в обласному центрі може призвести до енергетичного колапсу, - вважає заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев.

Про це йшлося 26 липня під час оперативної наради у Луцькій міській раді, - пише VIP.

Зазначимо, що на чергову сесію міської ради, яка відбудеться завтра, 27-го липня, винесено три проекти рішень, які стосуються тарифів. Зокрема, йдеться про запровадження в обласному центрі мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що ніхто не хоче, щоб тарифи росли, але впливати на це важко. Натомість запровадження мораторію стане катастрофічним для підприємств-надавачів послуг.

Так, на ДКП «Луцьктепло» у тарифах 92 % - це вартість енергоносіїв і тільки 8 % - це кошти, які підприємство спрямовує на зарплату, ремонт мереж, адміністративні витрати тощо.

«Я хотів би всіх опустити на землю. Це неможливо. НКРКП свого рішення не змінить і вартість тарифу не зменшить. І маю велику загрозу, щоб Луцьк на початок опалювального сезону не дійшов до колапсу», - заявив Яковлев.

За його словами, якщо в Луцьку не підвищити тарифи, касовий розрив на «Луцьктеплі» становитиме 121 мільйон гривень. Відповідно, щоби підприємство не припинило роботу, міськраді доведеться відшукати ці кошти в бюджеті.

«Я вас закликаю не заробляти політичних дивідендів, не приймати таких популістських рішень і не морочити людям голову», - заявив Яковлев.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив: він розуміє, що фракції отримали «команду» з Києва, але це загрожує нормальній життєдіяльності обласного центру.

«Якщо таке рішення приймаєте, тоді ми зупиняємо повністю все фінансування капітальних робіт, всі ремонтні роботи шкіл, садочків. Тим більше, ви знаєте, що в бюджеті розвитку 120 мільйонів з перевиконанням ще було б, але все прийдеться зупинити: допомогу освіті, допомогу медицині.

Я хочу, щоб депутати зважено завтра віднеслися до цього рішення. Я розумію, що є партійна дисципліна, але не треба дурити людей», - підкреслив Романюк і додав, що зустрічатиметься з цього приводу з керівниками фракцій міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні