--> Новітні аферисти: на Волині активізувались кібершахраї | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Новітні аферисти: на Волині активізувались кібершахраї

0
6
Новітні аферисти: на Волині активізувались кібершахраї
У Рожищі аферисти обкрадають людей по телефону та в Інтернеті.

Нещодавно у місті сталося два випадки таких махінацій, - повідомляє Район.Рожище.

Прикрість спіткала сім'ю трьохрічного Дениса Любашевського – йому за допомогою соцмереж збирали гроші на слуховий апарат і дороговартісне лікування.

Мамі дитини зателефонував невідомий з номера, що дуже схожий на банківський, і повідомив, що хоче переказати значну суму коштів, але для цього жінці потрібно натиснути цифру 1.

Жінка з радощів виконала вказівку. Таким чином з банківського рахунку зникло 3 тисячі гривень, які напередодні перерахували дитині військовослужбовці.

Інший випадок, що теж зафіксований представниками поліції, трапився з школяркою Вікторією Шварцкоп. З її акаунта в мережі ВКонтакте було розіслане повідомлення, в якому дівчина, нібито, просить своїх знайомих терміново перерахувати їй гроші. Частина друзів відгукнулася.

Прокуратура області з'ясувала, що управлінню кіберполіції ще не вдалось налагодити ефективну діяльність із попередження та протидії кримінальним правопорушенням у сферах платіжних систем, електронної комерції і господарської діяльності, інтелектуальної власності та інформаційної безпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні