Чорничні магнати поскаржилися на Гунчика, щоб не платити податки?

0
-8
Чорничні магнати поскаржилися на Гунчика, щоб не платити податки?
Підприємці, які заготовляють чорницю на Волині, поскаржилися на Володимира Гунчика бізнес-омбудсмену Альгірдасу Шеметі, щоб "повпливати" на спробу впорядкувати сплату податків.

Про це повідомив голова Волинської облдержадміністрації під час оперативної наради 24 липня.

"На нас пішли скарги від бізнес-омбудсмена за чорницю. Розумію, звідки ноги ростуть. Фіскальна служба зробила правильно, виставивши додаткові пости у місцях збору чорниці, щоб не допустити заготовлі без сплати податків", - зауважив Володимир Гунчик.

Він доручив заступнику Сергієві Кошаруку "дати аргументовану відповідь" бізнес-омбудсмену.

Нагадаємо, свого часу голова Волинської облдержадміністрації заявив про те, що на місцевій чорниці заробляє далеко не волинський бізнес. Мовляв, за оптовиками, які працюють на теренах області, найчастіше стоїть польський чи литовський бізнес, який впливає на закупівельні ціни на ягоду для волинських селян.

На початку сезону заготівлі чорниці Володимир Гунчик акцентував: працівники фіскальної служби мають активно працювати на пунктах збору, щоб не допустити несплати податків у місцеві бюджети. Це все обернулося різким зниженням закупівельної ціни на чорницю.

Довідково

Незалежний консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України – Рада бізнес-омбудсмена створена ще у 2014 році. Очолює Раду Альгідрас Шемета - литовський і європейський політик, двічі міністр фінансів Литви, європейський комісар з бюджету та фінансового планування в 2009–2010, з 9 лютого 2010 року — з оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством.

У грудні 2015 року Альгідрас Шемета із робочим візитом побував на Волині, зустрічався із Володимиром Гунчиком. І відзначав тоді хороший рівень взаємодії між виконавчої владою області та бізнесом через малу кількість скарг.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні