У Луцьку немає підприємств, які можуть замінити «ЖЕКи»

0
-6
У Луцьку немає підприємств, які можуть замінити «ЖЕКи»
З першого липня набув чинності закон, який відміняє монополію «ЖЕКів» на утримування багатоквартирних будинків, однак приватних підприємств, які могли б їх замінити на ринку поки немає.

Про це в інтерв’ю для «Волинь24» розповів керівник Ради правління голів ОСББ міста Луцька Роман Бондарук.

Зі слів експерта, закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" дозволяє мешканцям створити ОСББ та самостійно вирішити, хто ж керуватиме будинком та хто надаватиме ті чи інші послуги.

Водночас чоловік відзначив, що поки на ринку немає підприємств, які можуть повністю замінити ЖКГ. Відтак, члени ОСББ можуть заключати договори з існуючими «ЖЕКами», аби ті могли допомогти в екстрених ситуаціях, як то порив труби у вихідний день. Однак ця співпраця відбувається вже на нових умовах – саме жителі визначають, що і за які кошти робити. Також при асоціації «Лучани» створена аварійна служба.

«На сьогодні ми ще не маємо цього ринку і повинні його побудувати. Я думаю, що за рік-півтора таких компаній буде достатньо, аби мешканці могли серед них обирати найкращих», - наголосив Роман Бондарук.

«Хочуть вони чи не хочуть, але «ЖЕКи» змушені будуть трансформуватись. Коли з’явиться ринок, попит і пропозиція, буде якісніша послуга. Житлово-комунальні господарства конкуруватимуть між собою за клієнтів і тому працюватимуть якісніше», - переконаний член виконавчого комітету та керівник Ради голів ОСББ Луцька.

Читати повністю інтерв’ю з Романом Бондаруком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні