Земельна «схема» у Луцьку: замість вишу збудували житлову висотку

0
2
Земельна «схема» у Луцьку: замість вишу збудували житлову висотку
У Луцьку на місці обіцяного навчального закладу на вулиці Огієнка, 2 виросла багатоповерхівка.

На місці запланованого навчального корпусу та гуртожитку Луцького гуманітарного університету ТзОВ «Волиньбудіндустрія» з дозволу депутатів міської ради звело житловий будинок, - повідомляє ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань».

Видання пише, що землю для будівництва навчальному закладу передали ще у 1999 році. В Державному акті на постійне користування землею зазначається, що призначення земельної ділянки – будівництво та обслуговування навчального закладу.

Втім, у 2013 році університет втратив ліцензію на навчальні послуги, а за два роки розпочав будівництво нібито навчального корпусу. До цього земельну ділянку не використовували майже 15 років.

Раніше депутат міської ради Богдан Шиба двічі пропонував повернути цю землю у власність громади, зважаючи на те, що нею ніхто не користується та виділена вона з порушенням законодавства. Однак, колеги по мандату не підтримали обранця громади. Наразі ж строки давності для оспорювання рішення завершились.

У 2015 році на ділянці розпочалось будівництво. Генпідрядником забудови виступило приватне підприємство «ВВС». У липні цього ж року року депутати міської ради надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будинку сімейного типу з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вулиці Івана Огієнка, 2.

Частина будівлі вже була зведена. Університет добровільно відмовився від користування цією ділянкою і продав право власності на незавершене будівництво фірмі «Волиньбудіндустрія».

До речі, фірму пов’язують з багаторічним депутатом міської ради, колишнім головою земельної комісії Володимиром Никитюком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні