За скільки волиняни готові продати «легені» Світязя

1
0
За скільки волиняни готові продати «легені» Світязя
Волиняни масово продають рослини, що фільтрують воду Світязя.

Кладофори – мохоподібні зелені кульки, що плавають на дні озер і діють як природні фільтри: очищують воду і насичують киснем, - повідомляє Кордон.

Європейці закуповують ці рослини для очищення води і підтримання мікрофлори акваріумів, ставків та озер. Тому для світязян це ще один шлях заробити грошей.

Таким чином, зараз у вільному доступі можна у мережі Інтернет знайти сайти з продажу зелених кульок, ціна залежить від розміру кожної кульки: 2-3см – 24 центи, 3-5см – 0,36 центів, 9-12 см – 2 долари.

Подейкують, що у місцевих жителів київські підприємці скуповують кладофорії по 400-500 гривень за мішок, а в мішку може бути до 1500 кульок кладофор. Таким чином, посередник передає товар на Київ, а зі столиці – у країни Європи.

Ходять чутки, що у відділенні «Нової Пошти» Шацька частенько можна побачити від трьох до п’яти мішків рослин, які готові до відправки.

До слова, згідно з Постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», за знищення, вивезення чи заподіяння шкоди водним рослинам, потрібно заплатити штраф у розмірі 55 грн за 1 рослину.



Дирекція Шацького національного природного парку поки відмовилась давати коментарі щодо цього.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нагадаю, що директор цього парку - помічний нардепа Ігоря Гузя. Якщо це так, то він повинен відповідати перед законом за бездіяльність і бути звіньненим із займаної посади
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні