Сепаратисти розкритикували Ігоря Палицю

0
7
Сепаратисти розкритикували Ігоря Палицю
Рішення облради розгромили на сепаратистському сайті «Русская весна»: бажання достеменно розібратися у справедливості проходження українсько-білоруського кордону там назвали таким, що прийняте «Наперекор решениям правительства Украины».

Видання відоме своїми провокаційними та брехливими текстами про Україну. Але воно відстежує пильно події на Волині, трактуючи їх по своєму.

Нагадаємо, Волиньрада звернулася до Верховної ради з вимогою створити тимчасову комісію, яка б перевірила, чи правильно провели демаркацію кордону поблизу села Ветли Любешівського району.

«Русская весна» у зв’язку з цим пише:

«Наперекор решениям правительства Украины власти Волынской области (и представители партии УКРОП) отказались признавать свой отрезок границы с Белоруссией».

«Глава области заявил, что не понимает, на каком основании один из участков достался соседней стране», - додають автори сайту, очевидно, маючи на увазі голову облради Ігоря Палицю, який говорив це на останній сесії.

«У местных жителей есть вполне определенные интересы в том, чтобы мешать точному установлению границы», - додають автори.



«Русская весна» цитує мешканця білоруського райцентру Дрогичин:

«Я не знаю, почему Палица называет канал безымянным. Это Жировский канал, что указано на всех картах. Канал всегда был на белорусской стороне. Да, сейчас споры начались. Украинцы привыкли, что ходят по лесу, где хотят, и рыбачат на Белом озере, где хотят. Теперь же и украинские, и наши пограничники гоняют тех, кто пересекает границу. Получается, что их интересы ущемляются. Но из наших же никто не протестует! Белорусы — законопослушные люди. Я не слышал даже бытовых разговоров о том, что кто-то недоволен. Все протесты звучат со стороны украинцев. Привыкли, что они в этих лесах, на этом канале и на всем озере — хозяева».

Тут же натякають і на те, що місцеві мешканців заробляють на бурштині.

Нагадаємо: у четвер 12 липня у Ветлах відбулася нарада за участю представників МЗС та голови облради Ігоря Палиці. За кілька днів перед виборами народного депутата в окрузі, вмежах якого знаходиться і це село. Але активність чиновників та партійців пояснюється не лише виборами: у селі справді не вщухає конфлікт.

Люди вже робили спробу перекривати дорогу в напрямку Білорусі. Подейкують, що підігрівають збурення місцеві. Не можна виключати і те, що розбрат сіють зовні. Адже конфлікт на кордоні з Білоруссю та ще й у волинському селі - вигідний для провокацій та пропаганди.

І навіть те, як миттєво відреагував на подію сайт «Русская весна», - чим не предмет для роздумів працівникам компетентних органів?

Олена ЛІВІЦЬКА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні