Гроші з бюджету можуть по-тихому роздерибанити, - депутат Волиньради

0
7
Гроші з бюджету можуть по-тихому роздерибанити, - депутат Волиньради
Волинська обласна рада хоче значну частку від перевиконання бюджету виділити на райони 23-го виборчого округу.

Про це пише депутат облради Михайло Імберовський («Самопоміч») у своєму блозі на «Волинь24».

Він повідомив, що на сесії 14 липня вноситимуть зміни до бюджету та розподілятимуть понад 52 мільйонів коштів від перевиконання дохідної частини.

«Сьогодні засідання бюджетної комісії, а матеріали щодо питань, які будуть розглядатись на ній я отримав лише вчора», - нарікає Імберовський.

«Що це: голова бюджетної комісії за передвиборчими перегонами до Верховної Ради забула про свої обов’язки, чи це зроблено спеціально, щоб члени комісії не мали змогу ознайомитись з матеріалами, а кошти по-тихому роздерибанили окремі депутати?», - пише депутат

Він повідомив, що гроші планують виділити десь на 40 об’єктів, з яких 7 припадає на Камінь-Каширський та 6 – на Любомльський райони.

«Не будуть обділені коштами і Ківерцівський та Іваничівський райони», - додає він.

«Це при тому, що Іваничівський та Любомльський райони отримають цього року по 3 мільйони гривень на соціально-економічний розвиток своїх територій. Мені цікаво: в попередні роки ці райони були найбільш обділені, чи просто працює чиєсь надсильне лоббі, яке «проштовхує» свої приватні інтереси?» - ставить питання Імберовський

«В той же час, сусідній з Іваничами Локачинський район не отримає жодної копійки з державного бюджету, нічого не передбачено йому зараз і в обласному бюджеті. Лише один об’єкт передбачено зараз до фінансування у Старовижівському районі», - повідомляє депутат

«Без вивчення питання, без належного огляду та експертної оцінки, без співфінансування виділяються кошти в обсязі 1 мільйон гривень для купівлі в приватної особи в селищі Цумань (Ківерцівський район) приміщення Будинку культури, яке чомусь у свій час стало непотрібне громаді і продане, а тепер раптом хтось спохватився і хоче викупити його назад, при чому не за свої гроші, а за кошти області», - повідомляє Михайло Імберовський.

"Ще одне питання: виділення асигнувань на ремонт доріг. Невже в Ківерцівському районі більше розбиті дороги ніж в сусідньому Рожищенському, що туди спрямовується левова частка коштів на ремонт доріг?", - додає депутат.

Нагадаємо, 17 липня у 23 виборчому окрузі, куди входять Камінь-Каширський, Любешівський, Ківерцівський та Маневицький райони відбудуться позачергові вибори народного депутата. Один з кандидатів – висуванка ВО «Батьківщина», депутат Волинської обласної ради Людмила Кирда, яка є головю бюджетної комісії облради.

Читати повністю блог Михайла Імберовського

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні